На 2 юни 2021 г. Съединените щати осъществиха най-голямата досега

...
На 2 юни 2021 г. Съединените щати осъществиха най-голямата досега
Коментари Харесай

САЩ се похвалиха в стратегия с наказаните по закона Магнитски българи

На 2 юни 2021 година Съединените щати реализираха най-голямата до момента антикорупционна акция, като глобиха три български лица и техните мрежи, обхващащи 64 субекта, поради присъединяване им в необятна корупция в България. Това е записано в първата

Без да загатва имена в тактиката, то явно американското държавно управление има поради наложените наказания от . Именно тази структура наложи сакнции на трима българи и на 64 свързани с тях компании и то точно с аргумент за тяхна значителна роля в корупцията в България. Там бяха поименно споменати намиращият се в Дубай хазартен бос Васил Божков, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш зам. директор на Държавната организация за механически операции (ДАТО), който до скоро бе зам.-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. В прессъобщението тогава специално бе подчертано, че това е най-широкообхватното еднократно деяние на закона " Магнитски ", насочено против корупцията до момента. От формалния документ стана ясно, че американското правителство  " прекъсва достъпа на Божков, Пеевски и Желязков и техните компании до финансовата система на Съединени американски щати " Блокира се и цялата им благосъстоятелност на американска територия.

Самите Божков и Пеевски отхвърлиха да са свързани по какъвто и да е метод с корупция, оповестиха се против глобите и обявиха, че подхващат дейности за изчистване на имената си и за анулация на рестриктивните мерки.

Сега, 6 месеца по-късно, тези наказания са дадени като образец за добра съгласуваност на американските управляващи. " Санкциите на Министерството на финансите бяха допълнени от дейности, подхванати от страната за обществено изтъкване на две от лицата и на трима други български държавни чиновници, според раздел 7031(c), поради присъединяване им в забележителна корупция ", се показва в документът. Веднагта по-късно се показва, че  " това координирано междуведомствено деяние показва уговорката на Съединените щати да държат виновни забъркани в корупция лица и да постановат осезаеми и обилни последствия за тези, които вземат участие в корупция, до момента в който страната работи за отбрана на международната финансова система от злоупотреби ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР