На 2 февруари 2014 г. филмовата индустрия съобщава една тъжна

...
На 2 февруари 2014 г. филмовата индустрия съобщава една тъжна
Коментари Харесай

Филип Сиймор Хофман искаше да изиграе перфектната роля и плати с живота си за нея

На 2 февруари 2014 година филмовата промишленост оповестява една тъжна новина, филмовата звезда Филип Сиймор Хофман е бил открит в своя апартамент, държейки инжекция в лявата си ръка. Смъртта на артиста е настъпила на 46-годишна възраст. Един от последните филми, в които може би сте го гледали е „ Игрите на глада “, където артистът прави много сносна роля, само че действително е бил в ролята на Трюман Капоте, освен това една от доста положителните, виждали сте го и във кино лентата „ Moneyball “. Оказва се, че Филип е в действителност добър артист, както и продуцент, тъй като точно той продуцира кино лентата „ Капоте “.

За страдание, артистът е прочут със своето минало и множеството си проблеми. Във времето постоянно е показвал, че злоупотребява с разнообразни вещества и постоянно попада от неверната страна на барикадата. Филип Сиймор е прочут с това, че влиза в безусловно всяка една роля, която му бъде препоръчана. Той може да ексцентрикът, насилникът и оня, който действително не се вписва в цялата конюнктура. Във времето се трансформира в име, което мъчно може да се размени и печели самопризнание от Холивуд за съвсем всяка една роля, която е изиграл.

А филми има, освен това повече от задоволително, за своята 20-годишна кариера се е снимал в 50 ленти и всяко едно присъединяване не може да бъде пренебрегнато. И до момента в който публиката го обича, Филип крие своята обич към опиатите, някои от неговите близки даже считат, че се е надявал да се избави с работата си, пренебрегвайки другите пристрастености.

Наркотиците идват, когато е на към 20-годишна възраст. Осъзнавайки, че стават доста огромен проблем, Сиймор незабавно влиза в комуна на 22 години. Остава чист за една година и съумява да издържи доста на напрежението, а в същото време идват и първите огромни функции, с които кариерата му се изстрелва много високо. Влизайки в 40-те си години, Филип бързо ще промени навиците си и това ще бъде намерено даже от правосъдната експертиза, която демонстрира, че е смесил няколко типа опиати.

За да е още по-грозна картината, Филип е имал апартамент, където да се отдава на тази пристрастеност, а в това време е живеел с различен, където споделя фамилното благополучие със своята обичана Мими О’Донъл и трите си деца. Версията на брачната половинка е, че Филип е наел това място, с цел да може да репетира и да не бъде притесняван, само че с изключение на тези проблеми, артистът показвал и една друга не толкоз приятна наклонност – да взима опиати на мира.

В деня на неговата гибел, О’Донъл знае, че нещо не е наред, бащата е споделил, че ще прибере децата от учебно заведение, само че откакто те звънят на майка си, към този момент е ясно, че нещо се е объркало. О’Донъл моли другар от фамилията да ревизира какво в действителност се случва, когато асистентката носи ключа, с цел да отвори, откриват тялото на Филип в банята. Мнението на лекарите е, че в тялото има прекалено доста хероин и кокаин, както и бензодиазепини и амфетамини. Новината не може да бъде спряна и скоро освен полицията, само че и най-различни почитатели ще се появят, с цел да изпратят своя любим.

Началото на кариерата му, също е тъкмо толкоз изненадващо. Филип се ражда на 23 юли 1967 година в Ню Йорк. Той е второто дете в семейство от четири. Майка му е обичала да върви на локални пиеси, а с цел да има компания, водила и дребния Хофман със себе си. На 12-годишна възраст Филип ще се включи в учебна пиеса „ All My Sons “ и няма да бъде удивен, неговата фантазия е да стане герой. Имайки физиката за сходни спортни идеологии, артистът се ражда на съществени шансове. Тренировките са усилени, само че една травма ще уточни друга по-интересна посока.

Училищните пиеси са оценили гения му и с подготвеност го избират за по-сериозни функции. На 17-годишна възраст се записва в учебно заведение за изкуства и всичко останало е история. Освен пристрастеност към изкуството и сцената, Хофман учи и в университета в Ню Йорк. През 1989 година приключва с тапия за трагични изкуства, само че още тогава се е отдавал на алкохол и хероин. Това го кара бързо да се запише за лекуване и се заклева, че повече няма да се приближи до нездравословен табиет, с цел да стане пълностоен артист.

Вярвате или не, Хофман е взел участие във кино лентата „ Усещане за жена “ и е бил до Ал Пачино. Точно там демонстрира гения си и скоро получава място в други филми като „ Twister “ и „ When a Man Loves a Woman “. Освен обстоятелството, че има контракти, които скоро ще носят милиони, Хофман продължава да оказва помощ и на други артисти да излязат на нголямата сцена.

Създава театрална компания в Ню Йорк, с цел да търси идващите огромни имена в киното. Неговият дребен спектакъл ще сътвори доста гении в секцията за поддържащи функции. За да отвори този спектакъл, Хофман влага стотици хиляди долари и продължава да го поддържа, до момента в който е жив.

И всичко наподобява прекомерно розово, Хофман среща своята партньорка Мими О’Донъл, която основава костюми за по-голямата част от филмите. Двамата се събират през 1999 година и по-късно стартират да идват и наследниците. Има единствено един проблем, до момента в който публиката и фамилията го обича, артистът остава един от най-жестоките си критици. Той толкоз постоянно счита, че се е провалил, че това пуска на независимост всички по-големи демони и основава доста нови главоболия.

Един ден даже се зарича, че ще се реалокира във Франция и ще преподава британски, тъй като не е въобще удовлетворен от резултатите си. Дори и откакто получава водещата роля за кино лентата „ Капоте “, Хофман не е удовлетворен от представянето си. Печели Оскар през 2006 година за същата роля и още веднъж е по-тежък критик от всеки различен на екрана.

Оказва се, че даже най-голямата премия от киното не може да го зарадва. Той самият е бил удовлетворен от обстоятелството, че е бил оценен, само че постоянно е считал, че може доста повече. До през днешния ден е мъчно да се удостовери още една изненада, дали този човек въобще е очаквал да стигне толкоз надалеч или по-скоро е считал, че обстановката не се усъвършенства изключително. Получава даже премия „ Тони “ за съвършено изиграна роля в театрите, само че и това като че ли не е задоволително.

Някои функции са в действителност мъчителни, само че аплодисментите не се не помнят. През по-голямата част от времето си, когато е зает с разнообразни функции, артистът постоянно се тормози, че няма да е задоволително добър.

Тъй като няма различен критик, по-силен от самия Хофман, напрежението стартира да пораства. Филип оповестява на фамилията си, че ще пие алкохол, само че в доста умерени количества. Един път ще признае, че е пил медикаменти за усмиряване на нервите, което също подвига на крайник цялата фамилия.

Актьорът с блестяща кариера стартира да се самоунищожава и фамилията му го вижда. В един миг го хващат с хероин и ясно му изясняват, че скоро ще почине, тъй като хероинът в никакъв случай не пуска, в противен случай, повлича надълбоко в ямата. През 2013 година Хофман влиза за повторно в комуна, с цел да издържи на напрежението и да се пребори със своята най-голяма пристрастеност.

Въпреки повторното явяване, Филип към този момент има проблеми с алкохола. Двойката взема решение, че Хофман би трябвало да се реалокира в другия апартамент, който е взет напълно за подготовки и по този начин децата няма да го виждат пийнал, до момента в който се бори със своите проблеми и пристрастености.

Никой не се разделя, връзката продължава да се поддържа, само че демоните стават доста по-свободни. През 2014 година папараците стартират да снимат Филип в най-различни питейни заведения, където пие независимо и постоянно гледа в една точка. Не обръща внимание на почитатели и даже е нападателен, когато барманите отхвърлят да пълнят чашите.

На 1-ви февруари 2014 година е видяно, че е изтеглил към 1200 $ от банкомат и по-късно ги дава на двама непознати, които най-вероятно са продали букета от опиати. На идващият ден към този момент ще е късно за дейности.

Актьорът е открит мъртъв в дома си. Открит е облечен в къси гащи и тениска с инжекция в ръката си. Най-страшното се е случило. Полицията прави обиск и открива към 50 торбички с хероин в жилището, по мнение на околните, броят им е бил доста по-малък.

Семейството не е било ненадейно, само че надалеч не е останало шокирано от новината. О’Донъл си спомня, че е знаела какво ще се случи, просто се е надявала, че ще има още време със брачна половинка си. Нямало е облекчение, а и в никакъв случай не е било търсено, просто остава една неизличима болежка.

Два дни след гибелта на Хофман, полицията влиза в жилището на джаз музикантът Робърт Винеберг и открива към 300 дози хероин. Полицията е чувала, че изпълнителят е бил един от главните дилъри и прави своя удар. Оказва се, че Робърт не е продавал опиати на Хофман от 2013 година и двамата не са се срещали. На 5 февруари, дребният спектакъл, основан от Хофман, пали свещи на всички прозорци, Бродуей гаси осветлението си за 1 минута в чест на артиста, който го трансформира и подвига високо летвата. На 7-и февруари е погребението и целият град, дружно с редица други артисти като Хоакин Финикс, Пол Андерсън и Мерил Стрийп идват, с цел да отдадат почит на своя другар.

Мнозина признават, че Хофман се е наложил във време, в което Холивуд търси визията и напомпаното мускулесто тяло, през днешния ден е съвсем невероятно за артист да изпъкне толкоз, в случай че няма тази своя визия. Въпреки това, Филип е съумял да остане непостижим на сцената.

Някои режисьори постоянно съпоставят Хофман с гении като Марлон Брандо, само че даже това не е задоволително, мнозина са съгласни да признаят, че делото на Хофман е оставило една незабравима светлина в Холивуд.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР