На 19 юли Англия ще пристъпи към последната четвърта степен

...
На 19 юли Англия ще пристъпи към последната четвърта степен
Коментари Харесай

Джонсън потвърди: На 19 юли пада локдаунът

На 19 юли Англия ще пристъпи към последната четвърта степен от " пътната карта " за повдигане на локдауна. Това разгласи през днешния ден първо здравният министър Саджид Джавид, а министър председателят Борис Джонсън удостовери

Така известният „ Ден на свободата “ ще настъпи на 19 юли макар предизвестията от някои учени, че се избързва поради опасения от заразяванията с Covid вируса.

Борис Джонсън съобщи, че държавното управление добре осъзнава, че би трябвало да бъде внимателно, само че:

„ Ние знаем също, че в случай че отложим тази четвърта стъпка за септември или по-късно, ще би трябвало да отворим страната, когато времето е по-студено и вирусът ще се възползва от естествените си преимущества при отварянето на учебните заведения “.

Вдигането на локдауна значи, че към този момент не е нужно да се работи от у дома. Няма да има ограничавания за събиранията на хора.

Пъбовете и заведенията за хранене ще могат да сервират и вътре, кината и театрите ще отворят с цялостен потенциал, спортни събития, концерти и огромни публични прояви също са без ограничавания, въпреки че за някои от тях може да има условие за двойно имунизиране.

Отварят нощните клубове. Отпада обществената отдалеченост и носенето на маски, което няма да е наложително, само че е целесъобразно тук-там като публичния превоз да вземем за пример.

От 16 август отпада условието за изцяло имунизираните и под 18 години да се самоизолират, в случай че са били в контакт със инфектиран.

По-рано в Народното събрание Саджид Джавид съобщи, че случаите на заразявания могат да доближат по 100 000 на ден, само че не счита, че това ще изложи на риск националното опазване на здравето. Оптимизъм за това дава сполучливото всеобщо имунизиране и съществено нарушената връзка сред заразяванията и случаите на хоспитализация и гибел, уточни Джавид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР