На 19 март ни напусна Панайот Рандев, училищен психолог с

...
На 19 март ни напусна Панайот Рандев, училищен психолог с
Коментари Харесай

Панайот Рандев и позитивното образование

На 19 март ни напусна Панайот Рандев, учебен психолог с повече от 3 десетилетия процедура, провел десетки проучвания, близо хиляда семинара и тренинги с хиляди участници у нас и в чужбина, основал, приспособил и въвел десетки психически проби и стратегии за ръководство на човешките запаси, консултиране и мениджмънт. 

Панайот Рандев е член на Дружеството на психолозите в република България, началник на фондация „ Човек Плюс “ и „ Институт Ре-Генезис “.

„ Смисълът на неговия живот, отдаден на учебната логика на психиката, беше да подкрепя сътрудниците, работещи като психолози в просветителната система, да бъдат потребни, ефикасни и съдействащи за сполучливото развиване на всички в просветителните общности у нас, да способства със своята работа те да се основават на потвърдено най-хубавите интернационалните професионални практики и стандарти, което да подсигурява високо качество на тяхната работа и резултати от най-голяма изгода за обществото. “ – написаха за него сътрудниците му от Дружеството на психолозите.

Панайот Рандев беше радушен и скъп събеседник в рубриката „ Всичко за образованието “ на стратегия „ Христо Ботев “, постоянно прецизен, необорим и предан на идеята за учебно заведение без напрежение, принуждение и неприязън, а в противен случай, надграждащо качествата на всяко дете и учител, доброжелателно и потребно. Той е един от експертите, които стартират първо неофициално в срещи и беседи да беседват за нуждата от смяна на образованието и които след 1989 година приготвят реформаторски модели за междинното обучение. Допринася доста за въвеждането на длъжностите учебен психолог и педагогичен консултант. 

Панайот Рандев спомага и за сформирането на педагогическата работа и за въвеждащия тренинг на целия педагогичен екип в пробното 151 СОУПИ, първото учебно заведение по авторски план, си спомнят с признателност сътрудниците му от съдружие „ Професионален конгрес за образованието “. Юрий Анджекарски, шеф на 151 учебно заведение и ръководител на сдружението, и Катя Дойнова, директорка на 163 ОУ „ Черноризец Храбър “ в София, където Рандев работи като учебен психолог в последните години, описват за общата си работа и споделените моменти.

Разговора с Юрий Анджекарски и Катя Дойнова и изявлението с Панайот Рандев в рубриката „ Всичко за образованието “ от 3 април 2018 година можете да чуете от звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР