На 19-ия ден от инвазията бойните действия се съсредоточават около

...
На 19-ия ден от инвазията бойните действия се съсредоточават около
Коментари Харесай

Ситуацията на фронта в Украйна в ден 19: Русия прилага две стратегии


На 19-ия ден от нашествието бойните дейности се концентрират към столицата Киев. Русия реализира нашествието в Украйна по два метода.

Едната тактика е завоюване на територии в източната и южната част на страната. Руските елементи са навлезли надълбоко в пограничните области с центрове Чернигов, Суми, Харков, Луганск и Донецк и на юг към Черно море – Запорожка, Херсонска и Одеска области.
Снимка: btvnovinite.bg

Няколко огромни града са под съветски надзор, като Мелитопол и Херсон, за други като Харков и Мариупол се водят тежки сражения.

Другата тактика включва нанасянето на ракетни и въздушни удари по военни цели в цялата страната. При нея виждаме и тежки провали по жилищни здания, лечебни заведения и учебни заведения.
Снимка: btvnovinite.bg

Последното тежко нахлуване с ракети беше осъществено против образователен полигон край град Яворив, напълно покрай границата в Полша. Жертвите там са минимум 35.

По данни на съветското министерство на защитата от началото на войната до през вчерашния ден са унищожени над 3500 военни цели, като летища, командни пунктове, самолети, танкове и бронирани машини.

Интересно е да се означи също, че Москва всеки ден дава сводка за завладяни селища и унищожени цели, само че не дава данни за своите загубите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР