На 18 януари изтича срокът, според който всички футболни и

...
На 18 януари изтича срокът, според който всички футболни и
Коментари Харесай

Прелицензират клубовете до 18 януари догодина

На 18 януари изтича срокът, съгласно който всички футболни и спортни клубове у нас би трябвало да бъдат прелицензирани по новия закон.

Това е от изключителна значимост за футболните, тъй като, в случай че не получат лиценз и не бъдат вписани в регистъра на спортното министерство, губят всевъзможни права, даже за присъединяване в шампионата. Това значи доста служебни резултати през пролетния полусезон.

След повторното регистриране и прелицензиране ще стане ясно и кои тъкмо ще имат право да вземат участие на изключителния конгрес на БФС на 4 април. При неналичието на уверение от министерството се губят и правата за присъединяване в общото заседание.

Към момента в регистъра попадат 865 членове на футболния съюз, част от които обаче са прекратили активността си. Очаква се броя за конгреса да е много по-малка.

Въпреки че Михаил Касабов към този момент публично бе вписан в Търговския указател като президент на БФС, към момента няма назначена дата за събиране на изпълкома, с цел да се разгласи публично датата на конгреса, която обаче към този момент се знае от всички.

До разтърсванията се стигна поради расисткия скандал на мача с Англия и оставката на Борислав Михайлов. Тя също би трябвало да бъде призната на конгреса, тъй като по правилник това е единственият орган, който има права за това.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР