На 18-ти януари 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд

...
На 18-ти януари 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд
Коментари Харесай

Една година условно за мъж, предложил подкуп на полицай


На 18-ти януари 2023 година, състав на Плевенски областен съд прегледа наказателно дело №718/2022 година, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против В.Н.В., от село Петревене, обл. Ловеч.

На 22.06.2022 година, в град Червен бряг, като лидер на лек автомобил, по време на осъществяване на полицейска инспекция от екип на районно управление (на МВР) - Червен бряг, предложил и дал рушвет - пари в брой - 50 лв., които банкноти оставил на пода на служебния полицейски автомобил.

С това целял да не му бъде формиран акт за нарушаване, защото бил с отнето удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, заради загуба на всички контролни точки. С осъщественото е осъществил състава на закононарушение по чл.304а, вр. чл.304, ал.1 от Наказателен кодекс. 

Съдебното съвещание е планувано като разпоредително. В него, подсъдимият е признал виновността си и не е желал да бъдат събирани доказателства за нея. Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Постановена е присъда, с която В.Н.В. е приет за отговорен и му е наложено наказване една година отнемане от независимост - условно, с тригодишен изпитателен период и санкция в размер на 500 лв..

Присъдата не е дефинитивна. Същата може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд - Велико Търново в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР