На 18 октомври 2019 г. Изпълкомът на БФС прие оставката

...
На 18 октомври 2019 г. Изпълкомът на БФС прие оставката
Коментари Харесай

Конгресът, който всички искат

На 18 октомври 2019 година Изпълкомът на БФС одобри оставката на президента Борислав Михайлов и назначи като и.д. един от вицепрезидентите - Михаил Касабов, като му възложи задача допустимо по-бързо да свика ексклузивен конгрес. Бързо, бързо, какъв брой да е бързо...

Година и три месеца по-късно форумът не се е провел, няма и изгледи да се организира. Перспективата по-скоро е, че актуалното управление напряко ще си изкара целия мандат (макар и през половината от него да е в оставка) и ще добута до постоянен конгрес вероятно през януари 2022 г. 

Така обстановката за настоящето управление е " продължаваме да работим, колкото и да не желаеме да оставаме " . И подаване на сигнали, че непрекъснатото отсрочване е поради

 

навързаните като черва обстоятелства -

 

първо прелицензирането на клубовете, по-късно първа вълна на COVID-19, след това втора вълна и така нататък Звучи като огромен малшанс. Или пък не?!

Дали в действителност бе направено всичко допустимо, с цел да се организира изключителният конгрес? Може би основният миг бе, когато беше анулирана първата дата (7 юни 2020 г.) . Тогава конгресът бе пренасрочен напряко за 11 декември. Вместо, примерно, за края на август или през септември. Защото и на децата бе ясно, че един сходен вирус (грипен или COVID-19) се вихри тъкмо през студените месеци.

Пророчески се оказаха думите на треньора на " Черно море " Илиан Илиев:  " През октомври е слънчево времето, а за какво не се организира конгресът?! Ще пристигна декември, ще задуха, завали и ще отложим конгреса за април. И в оставка ще управляваш и взимаш решения значими за българския футбол. По-добре да спра дотук... ".

Но не,  изтъкнато бе друго пояснение - не можело да се избира нов президент в месеците преди по този начин значимия полуфинален плейоф за европейско състезание против Унгария (на 8 октомври). Да не се създавало ненужно напрежение към националите, един тип.

Това мина и отпътува. После, много завоалирано, бе анулирана и втората планувана дата - 11 декември. Това стана ясно чак откакто претендентът за президент Христо Порточанов опита да си внесе документите в БФС, само че оттова не ги одобриха под предлог, че изп. шеф Борислав Попов е в болнични. И чак по-късно от БФС оповестиха, че конгрес на 11 декември няма да има заради противоепидемичните ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР