На 17 март, от 18.30 часа, ще се проведе среща

...
На 17 март, от 18.30 часа, ще се проведе среща
Коментари Харесай

„Философски вечери в библиотеката“ или как случващото се в света да влезе в средното училище

На 17 март, от 18.30 часа, ще се организира среща от поредицата на Гьоте-Институт „ Философски вечери в библиотеката “ . Събитието е замислено като диалог за опцията протичащото се в света да прониква незабавно в заниманието с философия в междинното учебно заведение.
Covid-19 е световното събитие, когато е замислена поредицата, само че от 24 февруари, погледът на света е прикрепен от войната против Украйна.
Модератор на събитието ще бъде проф. Стилиян Йотов от СУ „ Св. Климент Охридски “. 
„ Нека си представим, че учебното заведение е огледало на обществото, освен на науката, освен на образованието. В този смисъл няма по какъв начин да изключим, че в учебния живот нахлува публичната действителност, историческите събития и политическите провокации. Това е действителността. Оттук следва каква политика би трябвало да предприемем и да следваме – дали да се доверяваме на образователните стратегии, които са направени авансово, те няма по какъв начин да плануват какво ще се случи и до каква степен е целесъобразно, рисковано да обърнем внимание на шока, който и учебното заведение претърпява, с помощта на протичащото се в публичната действителност “, сподели в ефира на Радио София проф. Стилиян Йотов.
Проф. Йотов ще дава отговор и на въпроси, дружно с доктор Евелина Варджийска от Софийския университет, доктор Аглая Денкова (91-ва Немска езикова гимназия " Проф. Константин Гълъбов ", София), Теодора Тодорова (9-а Френска гимназия " Алфонс дьо Ламартин ", София), ръководител на Асоциацията на преподавателите по философия и Антоанета Колева (Издателска къща КХ – Критика и Хуманизъм).
Участниците в поредицата ще се опитат да дадат отговори на въпросите дали публичните събитията се отразяват на преподаването на метафизичен предмети в учебно заведение и по какъв метод процеси като демократичните промени, нахлуването на нови технологии, тероризмът, климатичните промени слагат на тестване образователните стратегии по обществени и филантропични дисциплини.
Събитието е третата среща от поредицата „ Философски вечери в библиотеката “ и ще се организира в Библиотеката на Гьоте-Институт, както и ще бъде предавано онлайн във Facebook.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР