На 16 януари излиза книгата Тънкото изкуство да не ти

...
На 16 януари излиза книгата Тънкото изкуство да не ти
Коментари Харесай

Най-четеното заглавие на Амазон през 2017 г. вече и на български

На 16 януари излиза книгата Тънкото изкуство да не ти пука от Марк Менсън. От нея в международен мащаб са продадени над 2 милиона екземпляра. Тя е най-четеното нонфикшън заглавие на Амазон през 2017 година и бестселър № 1 на Ню Йорк Таймс.

Болезнено прям и пораждащ смях през сълзи, Марк Менсън предлага на практика способи да измененията житейските си настройки и да развиете капацитета си. Той ще ви убеди, че не би трябвало да ви пука за множеството неща.

Трябва да ви пука единствено за най-важните. И тази книга е едно от тях. Марк Менсън е прочут американски блогър, чиито провокативни мнения по тематики от живота – като личностното развиване, обществените връзки и връзките – изкушават два милиона души да наблюдават блога му постоянно. Живее със брачната половинка си в Ню Йорк, написа публикации и води семинари.

Повечето хора мечтаят за безоблачно благополучие, безконечна обич, привлекателна осанка, вдъхновяваща и високоплатена работа... Накратко – живот, за който останалите да им завиждат.

Социалните мрежи и консуматорската ни просвета непрекъснато подхранват този подправен блян за благополучие. Гарантираните способи да го реализираме обаче от ден на ден замязват на сапунен мехур, който създателят на тази книга спуква, като декларира самоуверено:

„ Целият този блудкав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ натъртват най-много на това, което ви липсва. Ключът към положителния живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука единствено за същинските и значимите неща “.

Преди да осъзнаем това обаче, би трябвало да осмислим огромна част от неприятните истини и да имаме реалистични упования. Марк Менсън развенчава редица открити „ житейски правила “ и прави много шокиращи заявки, до момента в който ни вкарва в тънкостите на изкуството да не ни пука.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР