На 16-ти, този месец, Районният съд в Мездра е разгледал

...
На 16-ти, този месец, Районният съд в Мездра е разгледал
Коментари Харесай

Осъдиха условно мездренчанин, подал фалшив сигнал на спешния телефон 112

На 16-ти, този месец, Районният съд в Мездра е разгледал наказателно дело от общ темперамент № 268/ 2020 с обвиняем М. Х. П. от града- незает, разведен и осъждан. Споразумение за решение на делото е реализирано сред наблюдаващия прокурор и бранителя на М. Х. П. Обвиняемият е декларирал пред съда: „ Разбирам в какво ме упрекват. Признавам се за отговорен. Запознат съм с изискванията на съглашението. Разбирам какви са последствията от него. Доброволно съм го подписал, както и декларацията за отвод от разглеждане на делото по общия ред”.
М. Х. П. се е признал за отговорен по тази причина, че на на 2-ри февруари тази година, в 16.30 ч. от мобилен телефон е предал на Единния европейски номер за незабавни повиквания - 112, погрешно повикване за акцидент и паника. Тогава той съобщил, че в дискотека в Мездра са продадени опиати /един пакет амфетамини/ на сина му, който е малолетен, на 16 години.
От досъдебното произвеждане излиза наяве, че полицейска инспекция не е открила данни за подобен тип закононарушение осъществено в дискотеката. Съдът е определил на М. Х. наказване „ отнемане от свобода” за период от шест месеца условно с три години изпитателен период. Вещественото доказателство, СД диск, възложен от Районен център 112 в Монтана е оставено на предпазване в делото. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.
Припомняме, че при подаване на подправени сигнали, в Закона за Националната система за незабавни повиквания с Единен европейски номер 112 са планувани наказания, изразяващи се в сформиране на актове и налагане на солидни санкции. Който употребява не по предопределение ЕЕН 112, се санкционира с санкция от 200 до 1 000 лева
За погрешни или заблуждаващи известия и сигнали за помощ, санкцията е от 2 000 до 5 000 лева Когато в тези случаи са мобилизирани запаси на службите за незабавно реагиране, наказването е санкция от 10 000 до 20 000 лева при положение, че не предстои на по-тежко наказване, както и обезщетение за породените на службата вреди.
Член 326 от Наказателния кодекс гласи следното: „ Който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години”. Но, в случай че от действието са настъпили обилни нездравословни последствия, наказването е затвор до 5 година и санкция от 500 до 2000 лв. ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР