На 16-ти март, кметът на Община Плевен Георг Спартански се

...
На 16-ти март, кметът на Община Плевен Георг Спартански се
Коментари Харесай

От посолството на Китай предложиха на Община Плевен проекти в областта на културата

На 16-ти март, кметът на Община Плевен Георг Спартански се срещнас представителина Посолството на Китай у нас. В срещата участваха Гуан Син – културен консултант, Чън Дзъя – краткотраен шеф на Търговския отдел, и Дай Ин – аташе по въпросите на културата.



Дипломатите посетиха Плевен във връзка награждаване на надарените деца от школа „ Колорит ” с началник Майя Ананиева, което се състоя в НЧ " Съгласие-1869 " - Плевен, след присъединяване вМеждународната онлайн галерия - конкурс„ Детска екологична живопис “ 2021-2022 в Китай.

Основна тематика на диалозите бяха бъдещи планове на Посолството на Китай в областта на културата, които след София могат да се осъществят и в Плевен.

Сред тях са Фестивалът на Драконовите лодки, който ще се организира в Панчарево през м. юни.

Същия месец участниците във Фестивала могат да гостуват в града ни с културна стратегия, съчетана с демонстрации на китайска кухня, чайни церемонии и арт базар, представящ обичайни източни занаяти.

В края на месецюни Китайското посолство планува да организира Форум на музеи от Китай и България, концепцията е да бъде поканен за присъединяване и Регионалният исторически музей – Плевен, чиято експозиция е втора по величина в страната ни.

Друго предложение е да се провеждат пленери на млади художници от побратимените с Плевен китайски градове Чинджоу и Чунцин с техни връстници от града ни. Подобен план към този момент се реализира с национално учебно заведение по изкуствата в Пловдив.



По време на визитата си в Плевен представителите на Посолството на Китай са провели среща и в ДКТ „ Иван Радоев ” – Плевен, където също са разискали вероятни взаимни културни планове.

След диалозите с Георг Спартански, гоститепосетиха Регионалния исторически музей и Панорама „ Плевенска епопея - 1877 година ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР