На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия

...
На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия
Коментари Харесай

Радев разпуска парламента на 16 септември


На 16 септември, четвъртък, в осъществяване на конституционните си пълномощия президентът Румен Радев ще назначи служебно държавно управление и ще разпусне Народното събрание. Това заяви прессекретариатът на президента.

Още преди дни, президентът съобщи, че ще насрочи парламентарните избори за 14 ноември, което даде да се разбере, че на настоящето Народно заседание не му остават доста работни дни. В сряда, на 15 септември, би трябвало да е последното съвещание на 46-ия парламент.

Най-веоятно депутатитеще създадат финален опит да одобряват дефинитивно най-малко един от три закона, който касае основния прокурор Иван Гешев - да му отнеме Бюрото за отбрана на очевидци. В сряда би трябвало да е последното съвещание на Народното събрание, на което законопроектът би трябвало да бъде прегледан на второ четене. " Демократична България " стартира да събира подписи за свикването на изключително съвещание във вторник, с цел да бъде преместено бюрото за отбрана на очевидци в правосъдното министерство.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР