На 15 януари Vbox7 изтри всички потребителски клипове, качени на

...
На 15 януари Vbox7 изтри всички потребителски клипове, качени на
Коментари Харесай

Vbox7 изтри всички потребителски клипове, за да уреди авторските права

На 15 януари Vbox7 изтри всички потребителски клипове, качени на уеб страницата от 2006 година насам. Клиповете продължават да са налични за гледане, само че единствено за персонално прилагане от съответните консуматори, обявиха пред OFFNews от екипа.

Vbox7 e българска цифрова видео развлекателна платформа, основана в края на 2006 година от Богомил Павлов. През 2007 година НетИнфо купува уеб страницата. Оттогава Vbox7 е част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп - една от най-големите цифрови медийни и софтуерни компании в страната.

На уеб страницата на Нова телевизия Vbox7 е разказан като платформа за видео съдържание  " таргетирана към аудиторията от милениъли и Gen Z поколението ".

За изтритите клипове сигнализира Борислав Маринов в програмистката Фейбук група DevBG. Той написа, че без предизвестие са били изтрили всички клипове на уеб страницата, качени от консуматори. Според Маринов това съставлява 99% от наличието на Vbox7 от 2006 година до началото на 2024 година

" Запазени са единствено клипове от партньорските канали - със значка AVT, THE или PART. За един миг милиони видеа бяха изгубени. Има ли метод по какъв начин да бъде направи петиция, да се провежда подписка, да се напише общо писмо или каквото и да е, с цел да подтикнем НетИнфо да ги възстановят под някаква форма ", пита той. Борислав Маринов написа още, че  " въпреки и позамрял "  през последните години, Vbox7 е същински феномен, капсула на времето и неизменима част от българското интернет пространство. " Редно е да бъде съхранен ", приканва той. 

OFFNews се свърза с пиар екипа на Нова Броудкастинг Груп, която е притежател на НетИнфо. Оттам потвърдиха новината.

" Действително, считано от 15.01.2024 година всички клипове, които нямат значки и съставляват user generated content, не са обществено налични на платформата Vbox7.com. Същите не са изтрити като не престават да са налични за персонален преглед и прилагане от съответните консуматори, които са ги качили в профилите на всеки от тях.

В актуалното съвсем напълно цифрово общество поддържането на UGC уеб страница е все по-трудно с оглед голям брой искания, касаещи авторството. В тази връзка, предприемането на конкретната стъпка е подбудена от желанието ни наличието на уеб страницата да бъде с напълно уредени авторски права. Всеки консуматор има опция да се запознае с изискванията на Партньорската ни стратегия, като при поръчка по нея екипът ни преценя дали съответният консуматор дава отговор на изискванията за монетизация или за приемане на значки AVT или THE (с оглед вида наличие, което качва). "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР