На 15 ноември започват Коледните пости. Сега е моментът да

...
На 15 ноември започват Коледните пости. Сега е моментът да
Коментари Харесай

От утре трябва да спазвате тези правила при храненето чак до Коледа

На 15 ноември стартират Коледните пости. Сега е моментът да опитате да пречистите тялото и духа си. Постенето е потребно както за тялото, по този начин и за духа, само че без значение дали го вършиме от чисто религиозни аргументи или от предпочитание да отслабнете, значимо е деликатно да подбирате храната си.

Вижте няколко съществени правила:

Не прекалявайте с тестените храни

По време на пости тестените храни са позволени, само че не се опитвайте да заместите неналичието на месо с потреблението на повече самун и тестени храни.

И това е забавно: Какво да хапваме след грип - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Набавете си нужните белтъчини от други храни

Обърнете особено внимание на бобовите култури, защото наличието на белтъчини в тях е огромно. Хапвайте боб, леща, грах, нахут. Много протеини има и в ядките - фъстъци, кашу, бадеми, сусам, тиквени семки, слънчоглед. Белтъчини има също и в другите пшенични и пълнозърнести артикули – булгур, киноа и други

Включете повече плодове и зеленчуци в менюто си

По време на пости е значимо да си набавяте задоволителни количества сезонни плодове и зеленчуци. Зеленчуците може да не са единствено в свеж тип, само че и във тип на супи, яхнии. Организмът ви ще се нуждае и от желязо и калций през този интервал. Затова хапвайте сушени плодове, броколи и моркови.

Освен въздържането от избрани храни не трябва да забравяме, че не би трябвало да се гневим, да прощаваме на враговете си и да бъдем смирени .


Източник: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР