На 15 май Самоков ще бъде домакин на едно от

...
На 15 май Самоков ще бъде домакин на едно от
Коментари Харесай

„TEDx Самоков“ с вдъхновяващи истории и мащабна мисия

На 15 май Самоков ще бъде хазаин на едно от огромните международни събития за забавни истории и презентации. Млад и въодушевен екип събира редица забавни персони, които ще показват себе си на „ TEDx Самоков “. Целта им е до 2023 година да трансфорат форума в най-голямото TEDx събитие на Балканите. Миролюба Ташова, един от уредниците на събитието:
„ TEDx е стратегия за локални, самостоятелни събития. В тях хората се събират, с цел да споделят TED прекарване, в духа на заслужаващите разпространяване хрумвания. Целта на TED е в границите на събитието да се съберат представители, с цел да вдъхновят смилени диалози и връзки. Като тези локални, без значение проведени събития се назовават TEDx. Х значи без значение събитие. TEDx е проведено от локалната общественост, а главната цел е да покаже локални гласове на необятната аудитория “, сподели за БНР Миролюба Ташова.

Сред основните имена, които са се включвали на сходни събития са хора като Бил Гейтс, Джейн Гудъл, Елизабет Гилбър, сър Ричард Брансън и така нататък Сред лекторите, които ще се включат на „ TEDx Самоков “, е известната изпълнителка Мила Роберт .

Решихме, че тя е един от младежите, които имат какво да опишат на TED . Смятаме, че нейното присъединяване ще е доста прочувствено и положително “, добави в предаването „ Нощен небосвод “ Ташова.

Сред другите имена, които се включват като лектори в програмата са най-хубавият български каскадьор Тодор Лазаров. Във филмографията му от 120-те кино лентата, изпъква заглавието на суперпродукцията „ Троя “. Той ще опише за каскадьорството като магия. Той взема решение да се върне в България, създавайки учебно заведение за каскадьори.

„ TEDx Самоков “ ще стартира на 15 май в читалище „ Паметник отец Паисий “ в град Самоков.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР