На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне

...
На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне
Коментари Харесай

Време за фолклор - в понеделник, 15 април, в зала 1 на НДК

На 15 април , (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне за първи път на една сцена едни от най-успешните български частни фолклорни обединения в първият по рода си театър - „ ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР”. В довечера за ценители ще забележим и чуем отбор „ Чинари”, „ Мистерията на българските гласове”, Стоян Янкулов – Стунджи и „ 101 каба гайди”. В рамките на 90 минути ще се насладим на майсторски осъществявания на атрактивни фоклорни танци, песни, инструментали и сола. Във фоклорната приказка ще се включат още група „ Еtnotix”, трио „ Булгарина” и „ Чинари дръмс”, а на финала ще станем очевидци на запаметяващо се общо осъществяване на всички участици.
Интересното е, че всички тези пазители на българската традиция са и в предприемчив комитет по одобряване на формален Празник на българският фоклор, какъвто се оказва, че няма. Идеята е на Асен Павлов – основател и живописен шеф на „ Чинари” и е подкрепена от всички участници във „ ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР”. Идеята им е подобен ден да се празнува публично и уместно на 22 юни, когато е лятното слънцестоене. Съвсем скоро се чака „ Ден на българският фолклор” - от концепция да се трансформира в действителност.
Билетите за спектакъла „ ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април можете да намерите в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на „ Арена Армеец София”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange. Цената им е от 20 до 40 лева съгласно мястото в залата.

Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК.
Билети има ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР