На 14 септември беше премиерата на най-новият български детски филм

...
На 14 септември беше премиерата на най-новият български детски филм
Коментари Харесай

Представиха най-новия български детски филм 3D DOCS



На 14 септември беше премиерата на най-новият български детски филм “Тридидокс “ (3D DOCS). в кино “Одеон “. Той може да бъде гледан на 1 ноември в Дома на киното.

Филмът е част от дипломната работа на режисьора Димитър Шопов в Нов български университет при проф. Дюлгеров.

Историята включва преплитане на детските игри от близкото минало, орисите на бабите и дядовците от единственото албанско село, както и новите триизмерни технологии.

Историята е част от нашето минало, настояще и носталгията по бъдещето. 3D Dogs е серия дъвки с картинки, които децата колекционират . Около тях се заплита престъпна драма, в която се забъркват иманяри, британски заселници и локалната мутра на село Мандрица.

За кино лентата описват в “Нашият ден “ режисьорът Димитър Шопов и Гавраил Гавраилов , който е част от организацията на продукцията. 

Какво отличава детското кино

“Честно казано аз не мога да върша детско кино. Главните настоящи лица са деца, само че то е за порасналите деца, за нашето потомство, което порасна и преди 30 година беше на 10.

Забелязал съм, че не всички деца схващат кино лентата, само че го гледат с интерес, тъй като виждат едни деца, които играят в него.

Следващият план ще е нещо по-планинско. Нека децата да си починат до идващия филм. “ – споделя режисьорът Димитър Шопов.

Трудно ли се работи с деца

“Децата се провеждат относително елементарно. С петото отиване до с. Мандрица, където е сниман филмът. Там локалните хора доста ни помогнаха, с цел да организираме бързо процеса.

Самите деца се появиха на мястото при петото ни отиване. Моята роля в границите на фотосите беше кетъринг.

В селото имаше басейн и това беше бонбончето в тази ситуация, в случай че изпълнят работата, отиват на басейн.

Нямам рекламация, че върша класическо детско кино, също имам носталгия към тези времена, към готините детски филми, само че саундракът е друг. “- споделя Гавраилов .

Повече за личноста на режисьора и избора на място за фотоси можете да чуете от в зувковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР