На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се

...
На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се
Коментари Харесай

Музикален триумф – Концерт на Радиооркестъра в зала „България“

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завърна в зала „ България “ с блестяща испанска стратегия. За присъединяване си в концерта за първи път в България дойде испанската звезда, един от най-хубавите модерни китаристи Рафаел Агире.

„ Истински празник! “, „ Магия “, „ Фантастичен концерт! “, „ Вълшебство! “, „ Невероятна сила и заряд! “ – отзивите на публиката не могат да опишат всички страсти, които препълват концертната зала в онази вечер. Интересът към събитието беше голям и зала " България " не съумя да поеме всички искащи, заради ограничавания на 50% потенциал.

Музикантите бяха признати възторжено от публиката, измежду която имаше значително почетни посетители. Концерта посетиха министърът на културата проф. Велислав Минеков, посланикът на Кралство Испания в България Негово Превъзходителство господин Алехандро Поланко Мата и генералният шеф на БНР Андон Балтаков. 
В околните дни предстоят три ярки събития.На 4 юни е концертът „ Италия " с лека, лятна, свежа и сантиментална стратегия. Ще прозвучи Италианска симфония от Менделсон и един от най-популярните концерти на Паганини в осъществяване на харизматичния цигулар Марио Хосен.
На 18 юни – вечер на „ Рапсодии " в зала „ България ". Глобалният медиен алианс ЕВРОРАДИО ще излъчи този концерт пред многомилионна публика в Европа, Азия и Америка. Ще имате неповторимата опция да станете очевидци на това събитие и да се насладите на една от най-цветните стратегии в сезона в осъществяване на един от най-хубавите симфонични оркестри в страната.
На 2 юли ще се организира дълго чаканият концерт „ Москва-Черьомушки ". За първи път в България ще прозвучи театралната музика на Шостакович към именитите спектакли - оперетата „ Москва-Черьомушки " и „ Хамлет ". Специален посетител от Англия ще бъде блестящият виолончелист Александър Сомов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР