На 14 февруари в Плевенска област се проведе специализирана полицейска

...
На 14 февруари в Плевенска област се проведе специализирана полицейска
Коментари Харесай

8 задържани, 8 бързи и едно досъдебно производство, след полицейска акция в област Плевен

На 14 февруари в Плевенска област се организира профилирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “. Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.
В хода на интервенцията са арестувани 8 лица и са формирани 8 бързи производства и едно досъдебно произвеждане.
Проверени са 402 лица и 243 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 12 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 9 автоморги, автосервизи и депа; 14 питейни и увеселителни заведения, 20 търговски обекта. В региона са регистрирани 10 закононарушения, свързани с опиатите, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 54 акта. Съставени са 11 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 7 акта и констативни протокола от други органи.
Материалите от профилирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по подготвеност. Работата по случаите продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР