На 130-ия ден на протестите организаторите, които вече не са

...
На 130-ия ден на протестите организаторите, които вече не са
Коментари Харесай

„Осветиха“ паметника на незнайния избирател

На 130-ия ден на митингите уредниците, които към този момент не са „ Отровното трио “, а майките от „ Системата ни убива “, „ Орловград - Протест Блокада “ и „ Палатковият лагер пред Софийския университет “, оповестиха, че към този момент ще се събират пред постройката на Министерския съвет не както беше до момента - от 19.00 часа, а от 18.30 часа.

Те още веднъж приканиха всички българи на 21 ноември, от 17.00 часа на площад „ Народно заседание “ (пред постройката на Народното събрание с девиза „ Съединението прави силата “), да вземат участие във ВСЕНАРОДЕН МИТИНГ - ПРОТЕСТ под мотото „ Единни ще победим “, при който да получат оставката на държавното управление на Борисов.

След възгласите „ Оставка “ в по този начин наречения триъгълник на властта, протестиращите се насочиха към Паметника на незнайния боец. Там отец Дионисий означи, че това е място - знак на българската държавност и че няма нито един миг при започването на какъвто и да било нов институционален път на българската страна, който да не стартира с държавнически и боен обред от него. Свещеникът напомни още, че паметникът е вдигнат след Първата международна война – в памет на всички български воини, дали живота си, с цел да я има днешна България.

„ Заставайки тук и до храма на „ Света София “ - Премъдрост Божия, дано бъдем с мъдрост постоянно в сърцата си, в разсъдъка си, в дейностите си, в помислите си и в фантазиите си, и да реализираме още веднъж завета на тези предшественици, изгубили живота си, с цел да я има тази страна, този прелестен народ, виждащ се в очите на будните българи, а не с цел да я има мафията, която краде на наш тил, от нашите джобове и от бъдещето на децата ни. Нека сведем глава и превием коляно пред подвига на всички знайни и незнайни българи от предишното “, прикани отец Дионисий.

След това протестиращите се насочиха към постройката на „ Информационно обслужване “, тъй като това било "мястото, от което се правят всички фалшификации и операции на изборните резултати в страната през последните 11 години ".

„ Всички, които живеят в чужбина – тук, в тази постройка, ги вписват, все едно са взели участие в изборите в страната, без значение по какъв начин ще бъде зачетен техният избор “, изясни отец Дионисий. И добави, че тъй като всеки монумент се освещава със светена вода, а на 130-ия ден на митингите се открива Паметника на незнайния гласоподавател , то дано всички го осветят със заплюването си .

Следващата „ спирка “ на протестиращите бе постройката на турското посолство. Там отец Дионисий изясни за какво преди няколко дни искащите оставката на Борисов влязоха в хотел „ Хаят “. В оня миг в него бил посланикът на Турция - госпожа Айлин Секизкьок и протестиращите желали да я срещнат с желанията на митинга – оставка и затвор за Борисов.

„ Предполагам, че и нашите събратя в Одрин и Цариград желаят оставката на Борисов. Ако ръководещата партия в Турция има Програма - 2100 година за развиването на Турция, то е добре връзките с България през целия този интервал да бъдат положителни, а не мафията, завзела страната ни, да я държи в извънредно положение. Ако вашата власт разгласи, че режимът в Сирия на Башар Асад е диктаторски, то този на Борисов е още по-диктаторски – България остава без население и вие нямате потребност от такава съседка, както при развиването на икономическите си връзки, по този начин и за културния си продан ", акцентира отец Дионисий. И добави: „ Ние знаем какво прави Турция във връзка с българските храмове на своя територия, за което благодарим “.

Последваха възгласи: „ Борисов – срам! Оставка и затвор! “, след което протестиращите се насочиха към „ Орлов мост “, където митингът приключи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР