На 13 юни Донецк беше подложен на най-мощния артилерийски удар

...
На 13 юни Донецк беше подложен на най-мощния артилерийски удар
Коментари Харесай

Защо Русия не срива със земята Авдеевския укрепен район на ВСУ?

На 13 юни Донецк беше подложен на най-мощния артилерийски удар от началото на спора, заяви през вчерашния ден представителството на ДНР в СЦКК. Повече от 300 тежки снаряда, в това число реактивна артилерия, бяха изстреляни от украинските бойци по столицата на Донбас единствено за два часа. Жителите на града се криеха в изби и подземни проходи по през целия ден, страхувайки се да излязат на открито.

Тук бих показал, че не е имало обстрели с подобен интензитет освен от началото на специфичната военна интервенция, само че и като цяло през цялата 8-годишна история на въоръжения спор в Донбас от 2014 година

Вечерта на 13 юни кървавият бараж продължи, а вследствие на масиран артилерийски удар, в това число от гаубици, доставени от страни от НАТО, починаха минимум 5 души (включително жена с дете), повече от 30 бяха ранени. Основно ударът падна върху невоенни уреди, лечебни заведения и инфраструктурни уреди (тролейбусно хранилище и др.).

Сутринта на 14 юни доблестните герои от укровермахта продължиха започнатото, нанасяйки ракетна офанзива на Донецк, Макеевка и Ясиновата от позиции в Авдиевка. По посока на жилищните региони бойците изстреляха 40 ракети от РСЗО БМ-21 Град.

В резултат на обстрела в н. п. Зайцево вреди понесоха жилищните сградш на ул. Героичен, както и постройката на детска градина № 74. По време на обстрела на Кировския квартал на Макеевка на ул. Шевченко в с. Землянките са ранили четирима цивилни. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин се обърна за помощ към Руската федерация на 13 юни, като изиска от Москва спомагателни съюзни сили.

Няма да пиша тук, че такива безчовечен обстрели на цивилни обекти, като родилния дом в болничното заведение. Вишневски, нямат военни цели или задачи; по-скоро те са чисто политически или незадължителни за военните.

За това написа даже украинската преса, която насилствено признава, че ударите на въоръжените сили на Украйна се правят в нарушаване на разпоредбите на войната, в нарушаване на филантропичното право.

Ще изтъквам единствено думите на самите дончани, с които си кореспондирах в персонален чат през всичките тези 8 години (съжалявам, резервирам на стила на авторите):

Гена: А нашите бойци ги изхвърлят от лечебни заведения, с цел да лекуват мършата от Азовстал... Трябва да провеждат пътуващ цирк в следствения арест...

Игор: А кой стреля в Донецк? Зеленски? Не, украински нарушители, които нямат право на живот.

Опитах се да възразя:

" Игор, като някогашен пълководец на най-ужасното оръжие на въоръжение в украинския райх, 203-мм самоходен 2С7 " Божур ", мога да ти кажа кой те стреля. Конкретно единствено един дивизион на БМ-21 " Град " ви стреля - това са две транспортни средства с 40 дула на лафет, по 2 индивида екипаж във всяка, плюс СОБ - старши офицер от батареите. Общо: 5 души. Плюс една батерия 9K57 " Ураган " - това е общо взето една машина, носеща 16 дула на лафет, 4 души. екипаж, плюс СОБ. Общо: още 5 души. "

" Плюс това, батерия от 155-мм гаубици на НАТО M777 съставлява още три дула, по 7 души всяка, плюс СОБ, общо: 22 души. Общо в следствие имаме: 32 утрепки, които даже не виждат по кого стрелят, тъй като целеуказанието дава СОБ ", продължих аз.

" Това е целият укрепен регион на Авдиевка, който ви ужасява през цялото това време. Също по този начин кажете благодаря, че други самоходни оръдия от цветната серия - 122-mm 2S1 " Карамфил " и 152-mm 2S3 " Акация ", които преди са работили за вас, приключиха с БК (2S7 " Пиони ", у вас, благодаря на Бога, нямаше заради изхабяване на цевта, което прави единствено Руската федерация). "

" Ако бях на твое място, нямаше да проклевам укрофашистите, само че щях да попитам Денис за какво този укрепен регион към момента не е подравнен със земята? Руската федерация има ВСИЧКО за това! Знам по какъв начин се прави. "

" Близо до Харков видях с очите си - земята се тресеше и 5-етажната постройка се тресеше, а аз бях на 20 км от мястото на нападението. Ракетният огън продължи 2 часа без спиране, аленото зарево беше половината от небето и беше през нощта. Така работят въоръжените сили на РФ, когато има заповед. Защо няма заповед да се изравни Авдиевка със земята, не знам! "

Игор: " Всеки от тези 32 организма знае къде стреля, най-малко почти... Офицерите знаят тъкмо къде стрелят и знаят, че се занимават с тероризъм, само че те са назначени... "

" Те назначиха висшето управление, което е определена от народа, т. е. вас! Защо Руската федерация ни плюе, не знам. Сигурно са нужни свещени жертви... И за кого? За Запада? Та те от дълго време пеят, че ние сякаш сами се обстрелваме... ", продължи Игор.

Гена: " Сигурен съм, че без знанието на Зеленски нямаше да има обстрел. Защо Кремъл е неактивен, аз също не знам ".

" Ако ударят Банкова един път или пресечен електрозахранването на Киев за няколко дни, това би било по-ефективно, в сравнение с да покрият склада за творби на изкуството. Дори не приказвам, че дълго време никой не си спомня, че се убиват жители на Руската федерация, макар че, започвайки СВО, те говореха единствено за това ", сподели още Гена.

Игор: Съгласен съм - те знаят къде стрелят, най-малко почти.

Опитах се още веднъж да диспутирам, само че всичко на вятъра:

" От " Град-овете " не знаят - това са оръжия за разхвърлян огън, работят в региони, макар че в гъсто градско застрояване е мъчно да се пропусне и да летят някъде. "

" Не съм сигурен за Зеленски, той не е никой във въоръжените сили на Украйна, там командват други. Едно мога да кажа сигурно - в случай че на Руската федерация не се хареса, тогава това нямаше да се случи, невероятно е да се прихващат " Градове " във въздуха, като Торнадо, само че е допустимо да се изравнят със земята и да се наводни укрепените зона където се намират със стъклена вата, като за това РФ има ВСИЧКО ".

Гена: " Руската федерация има средства да потопят укрорайха в Средновековието, само че всичко е като на церемониал с тях - те към момента играят на достойнство с нацистите... "

Въпросът - за какво Върховен касационен съд, РСЗО и Искандерите не работят в Авдеевка, остава открит. " Искандер " ще заглуши всеки, това е най-ужасното оръжие, с изключение на нуклеарното, с което разполага Руската федерация, за какво не се употребява в Авдеевка, не знам. В Харков да вземем за пример го използваха.

Оръжие, от което се боят всички

За да не бъда безпочвен, в моя отбрана ще кажа, че въобще не приканвам за взлом на Авдеевския укрепен регион с фронтално слагане на бойци и разпространяване на сили.

Аз също съм за това да го заобиколим, да го изоставим и да го принудим да се съобщи заради безсмислието на съпротивата (25-та бригада на ВДВ на Въоръжените сили на Украйна, подсилена с артилерия и РСЗО), държи защитата там. Но да ги накараме да млъкнат, дотолкоз, че да не могат да вдигнат глави, е напълно по силите ни.

И в случай че не можем даже да ги изтръгнем от бетонираните им дълбоки ешелони дълготрайни укрепления даже със силите на нашите Върховен касационен съд с техните мощни бетонопробиващи бомби (дори не приказвам за РСЗО и тежка артилерия), тогава въоръжените сили на Руската федерация са въоръжени с такива оръжия, от които преди спазми, до хълцане се опасяват всички наши врагове. Говоря съответно за развиването на към този момент съветски оръжейници, нашата горделивост е ОТРК „ Искандер “.

Тази оперативно-тактическа ракетна система, даже съгласно нашите врагове, е най-опасната измежду всички неконвенционални оръжия, които имаме на въоръжение.

Така да вземем за пример, The National Interest счита, че ОТРК „ Искандер “ е най-опасното оръжие на въоръжените сили на РФ, защото има доста ниска преграда за неядрено потребление, а дългият обхват на ракетите и способността им да преодоляват противоракетната защита могат неотложно да доведат до големи вреди при положение на удар на „ Искандер “ върху летища, логистични центрове и сходни уреди.

Експертите съпоставят всеобщото потребление на ОТРК „ Искандер “ по мащаб на вредите с последствията от бомбардировките на НАТО.

И тук те въобще не преувеличават ударната мощност на OTRK, защото той носи по едно и също време две ракети с разнообразни характерности - Искандер-М и Искандер-К.

Първата е суперманеврена (издържаща на претоварване до 20-30 g) квазибалистична ракета на огромна височина (до 50 км) със стелт технологии, падащ модул за електронна война и подправени цели (за заобикаляне на системите за противоракетна защита ), обхват на пукотевица до 500 км.

Втората е аеробалистичната крилата дозвукова ракета R-500 с ултра ниска траектория на полета (до 6-7 м) и прекопирване на терена, бойният обсег също е публично 500 км, само че никой не знае тъкмо какъв брой (Пентагонът подозира, че от 2 до 5 хиляди км).

Тактическото потребление на ОТРК „ Искандер “ може да включва едновременен удар на квазибалистичната ракета „ Искандер-М “ и крилата ракета „ Искандер-К “ за заличаване на мощно предпазени цели.

Нашият локален специалист, който мнозина тук познават, Константин Сивков, счита, че залп от дивизион на ОТРК „ Искандер “ е кадърен да унищожи цялостен позиционен регион на ПРО на Съединени американски щати. Нека му имаме вяра на думите му.

ОТРК „ Искандер “ употребява най-вече разнообразни касетъчни самонасочващи се подбоеприпаси за заличаване на противников укрепления, само че евентуално ракетите ОТРК могат да употребяват и тактически нуклеарни бойни глави (мисля, че това до това няма да се стигне при 404-а).

Някои създатели на The National Interest и Jamestown Foundation считат, че тактическите характерности на ОТРК „ Искандер “ се движат от провалянето на обособени цели към стратегическо преимущество със способността на Русия да побеждава в локалния спектакъл на военните дейности св така наречен „ Зона със неразрешен достъп “. „ (Anti-Access) /Отказназона, A2/AD).

Някои задгранични специалисти считат, че радиусът на ОТРК „ Искандер “ е доста по-висок от опциите на ОТРК и дивизионната артилерия на НАТО, затова съществува риск от нанасяне на неприемливи вреди на войските на НАТО от дивизиите на „ Искандер ОТРК “ даже преди дивизионната артилерия на НАТО доближава дистанцията на способността за пукотевица.

Действително, главният ОТРК на НАТО от вида MGM-140 ATACMS има обсег от 200-300 км, което е доста по-малко от ОТРК „ Искандер “.

Има отзиви на специалисти от The National Interest, че сухопътните сили на НАТО не могат дейно да се борят с ОТРК „ Искандер “, без да понесат неприемливи загуби, тъй че авиацията се допуска, че е главното средство за битка с ОТРК.

Допълнително затруднение обаче е концепцията за потребление на ОТРК, известна на анализаторите на НАТО като „ ескалация-деескалация “, която се крие във обстоятелството, че при положение на тактически триумф на НАТО (ескалация), ОТРК „ Искандер “ минава от снабдяване на стандартни удари до тактически нуклеарни оръжия и нанасяне на неприемливи вреди, което води до прекъсване на продължаването на интервенцията на НАТО (деескалация). Както виждате, нашите „ сътрудници “ нямат нищо против Костя Саприкин, да не приказваме за украинските им подопечни.

Анализатори, разглеждащи сюжети за вероятни местни спорове сред Русия и страни със слаби армии, показват, че офанзива на Искандер може бързо да реши изхода на местна война в самото начало, защото се стига до унищожаването на местни радарни позиции на Противовъздушна отбрана, известни от данните на електронното разузнаване, което дава опция на съветските Върховен касационен съд да стартират масирани бомбардировки със Су-34 и Су-24.

Освен това, унищожаването на летища, командни центрове, хранилища, казарми и хангари с съоръжение в бази от Искандери трансформира постоянната войска в неорганизирани сили без централизирано доставяне и надзор през първите минути от началото на спора.

Разрушаването на мостовете от Искандери и рискът от офанзива на войски в колони по време на марша лимитират опцията както за маневра, по този начин и за идването на подкрепления в регионите за пробив.

Като цяло, както означават някои западни създатели, сюжетът за потреблението на „ Искандер “ е сходен на всеобщото потребление на крилати ракети от НАТО при започване на офанзива против слаби армии, само че крилатите ракети могат да бъдат унищожени от напреднала противовъздушна защита, до момента в който „ Искандер “ единствено по себе си е средство за заличаване на противовъздушната защита.

Бих посъветвал да прочетат този абзац на всички тези, които не виждат разликата сред специфичната военна интервенция и войната. В случай на оповестяване на война на 404-та, тя щеше да бъде приключена, както чакаха нашите върли „ другари “ в Пентагона, за 72 часа. Но ние избираме да играем с не-братята, както сподели Гена, на достойнство.

За да разберете, че не се майтапя, наблягайки на разрушителната мощ на Искандерите, ще дам единствено няколко типа от неговия огромен боеприпас от бойни единици (бойни глави). „ Искандер “ може да употребява необятен набор от касетъчни бойни глави, което ви разрешава неотложно да поразите цел с огромна повърхност, като военна база, летище, система за противовъздушна защита / противоракетна защита.

Средно 1 кг осколъчни касетъчни муниции засягат към 32 m², т.е. прогнозната повърхност на заличаване на „ Искандер “ от фрагментираща касетъчна бойна глава е към 15 000 m² (това са съвсем две футболни стадиони!).

Зоната на удара варира според от типа на касетъчните муниции и може да бъде доста по-ниска за кумулативно или обемно детониране, само че тези муниции не работят в зони, а точково върху бронирани транспортни средства или пехота/транспортни средства, ситуирани в убежища.

Няма да приказвам за бойни глави, предопределени да поразяват вражеска жива мощ и леки бронирани транспортни средства (повярвайте ми на думата, шансът за оцеляване е нулев, те пробиват ризница до 20 мм и техните 54 фрагментиращи детайли с безконтактна експлозия летят с пронизваща скорост, експлодирайки на височина 10 м, от която никакви окопи и лека ризница не могат да спасят, звукът ще бъде последното нещо, което жертвите им ще чуят в живота си, защото тези клъстерни детайли са отчасти следени, изпускат се от височина към 0,9-1,4 км и ръководени от командите на отдалечения предпазител 9E156 „ Чадър “, който работи на вградения радиовисотомер, въртящ се заради разположението в профил на бойния детайл на лазерния далекомер, който сканира повърхността).

Ще дам изнеса нужното, с цел да изкараме небратята от засадата им и да създадем живота им нетърпим. Това е обемна детонираща касетъчна бойна глава за заличаване на жива мощ и съоръжение, криещи се сред здания или в дълготрайни укрепления.

По мощ на обемна детонация касетъчната бойна глава „ Искандер “ превъзхожда обемната избухлива бомба ОДАБ-500P със сравнимо тегло с непрестанно заличаване и възпламеняване на обекти в радиус от 30 метра заради обстоятелството, че генерираният газов облак от детайли на клъстера не е кълбовиден, само че се популяризира по земята.

За тези, които са ни не-братя, които ще оцелеят след касетъчната бойна глава, имаме и некасетъчни муниции. Некасетъчните бойни глави са предопределени за заличаване на точкови укрепени обекти, като командни бункери, стоманобетонни складови здания, казарми, резервоари за предпазване на гориво и други сходни.

Противбункерните муниции като цяло са сходни по тегло с бомбата за продупчване на бетон БЕТАБ-500У, заради кинетичната сила и твърдата обвивка, предопределена да пробие стоманобетонни подове с дебелина до 1,2 метра и да детонира на закрито.

Високоексплозивни осколъчни бойни глави, които нормално са сходни на бомби със сравнимо тегло, като КАБ-500, и удрят леко бронирани транспортни средства на разстояние от 70 метра и елементарно уязвими транспортни средства, като да вземем за пример вкопани транспортни средства като част от въздуха отбранителни системи и информационни центрове, на разстояние 200 метра, даже не се загатват тук.

След солиден залп от дивизия „ Искандер ОТРК “ остава единствено изгоряла пръст и елементарни бактерии. Ако смелите всичко това със залп от " Смерчове ", тогава няма да останат бактерии (в Харков го направиха!).

Моля, имайте поради, че обсегът на заличаване на Искандер ОТРК ви разрешава да го употребявате около Авдеевка даже от територията на Руската федерация, въобще не е належащо да го карате напред-назад.

И още повече, за това не е належащо да се употребяват нуклеарни бойни глави с тактически нуклеарни оръжия. За не-братята с глава елементарните муниции са задоволителни, с цел да накарат живите да завиждат на мъртвите.

Неслучайно поляците изпаднаха в нервност, когато Путин ги заплаши за неприятно държание с разполагането на нашата ОТРК „ Искандер “ в Калининградска област (там към този момент е 152-ра Черняховска ракетна бригада с 12 „ Искандера “, носещи 24 ракети в залп от 2018 г.).

Сега финландците на невисок старт чакат своя ред. Ако Турция не блокира влизането им в НАТО, те ще чакат. И какво, чудят се хората? Живееха за себе си, не скърбиха, не познаваха тъгата и ето, че на - желая да вляза в НАТО. Очевидно образецът с Украйна не учи на нищо.

Е, можем да повторим и на бис. Мисля, че след шест месеца ще има внезапно понижаване на искащите да влязат в НАТО. Примерът на Украйна ще накара доста хора да се замислят. А този отчет за Авдеевка завърши. Вашият господин X.

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР