На 13 юли, в хода на мащабната национална полицейска операция,

...
На 13 юли, в хода на мащабната национална полицейска операция,
Коментари Харесай

Задържаха шофьора на тира, в който откриха мигранти, укрити в цистерна

На 13 юли, в хода на огромната национална полицейска интервенция, ориентирана против противозаконната миграция, трафикантите и съпричастните към този тип закононарушения, бяха открити шестима мигранти, укрити в цистерна на паркиран товарен автомобил на тир паркинг на бул. България в Русе.Около 16 часа е видяно оживление в отсека на капака на люк на цистерната. Служителите от групата за защита на публичния ред при Второ районно управление (на МВР), изпратени на място, са открили, че паркираното товарно возило е влекач " Скания " с турска регистрация и цистерна към него, също с турска регистрация. Поглеждайки през люка на междинния отсек на цистерната, който е празен, униформените забелязали няколко лица от мъжки пол във очевидно безпомощно положение.

Общо шестима са изведени от полицейските чиновници, подкрепени от сътрудниците им от пожарната /от Втора РСПБЗН/, от гранична полиция и екипите на незабавна помощ. Откарани са с коли за спешна помощ в УМБАЛ " Канев " в Русе.

На място е открит и лидерът на влекача с цистерната, за който е изяснено, че е турски жител на 37 година В хода на последвалите дейности е открито още, че товарният автомобил е пътувал от Турция до Румъния, а лицата в цистерната са сирийски жители на възраст сред 14 и 45 година След обзор в УМБАЛ „ Канев “ те са освободени и са арестувани за 24 часа. Към сегашния миг, всички са в положително здравословно положение.

Две от лицата са малолетни и им е предоставена полицейска протекция. Ще им бъдат формирани преписки за осъществяване на полицейска инспекция с оглед данни за закононарушение по чл.279, ал.4 от Наказателен кодекс.На останалите лица ще им бъде постановена мярка „ задържане под стража “, за период 72 часа, като по случая е формирано бързо произвеждане, по разказа на Второ районно управление (на МВР) в Русе, за закононарушение по член 279, алинея 4 от Наказателен кодекс.

Водачът на товарния автомобил също е арестуван. Срещу него е формирано бързо произвеждане по разказа на Второ районно управление (на МВР) в Русе, то е за закононарушение по чл.281 от Наказателен кодекс. Ще му бъде постановена мярка „ задържане под стража “ за 72 часа.

Работата по случая продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР