На 13-ти май започва 8-мото издание на Music Elevator, когато

...
На 13-ти май започва 8-мото издание на Music Elevator, когато
Коментари Харесай

На 13-ти май започва 8-то издание на Music Elevator

На 13-ти май стартира 8-мото издание на Music Elevator, когато емблематичните ZONE - C и LA MIGRA се качват в една вечер на сцената на Sofia Live Club с музика на международно равнище. Започват тъкмо в 19.30 ч. и подсигуряват, че всяка минута от програмата ще си заслужава.

ZONE-C - групата, основана в сърцето на София и събрала на едно място паметни джазмени, е учредител на джаз фюжън жанра в България. Те ще показват последния си албум ”Continuum ”. 

Посветен на именития Васил Пармаков, албумът стъпва на остарели негови композиции, които не престават да въодушевяват музикантите Веселин Веселинов - Еко, Стоян Янкулов - Стунджи, Мирослав Иванов и Васил Спасов. Наред с тях застават още огромни имена като Иван Лечев, Владимир Карпаров и още други посетител - музиканти.

След това на сцената ще излязат LA MIGRA, чиято музикалната авантюра потегля от Съединени американски щати, където Стоян Роянов – Я-Я (вокал, кларинет, саксофон) и Валери Ценков (барабани) сплотяват старания в търсене на идеалната музикална рецепта в миграция. Третата опорна точка в LA MIGRA е пиано-виртуозът, диригент и композитор маестро Страцимир Павлов, който също усеща какво е да си бежанец в Америка за няколко години.

Триото прави своя дебют през 2010 година и към този момент 11 години геният им сплотява класическото звучене, модерния метод и професионализма, поднасяйки съвършения микс от тон, визия и чувство за неземност.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален Фонд „ Култура " и благодарение на нашите сътрудници от Ananda bakery, Sound Ninja Academy, Ритъмът на планината и медийното партньорство на Българска национална телевизия, БНР, JAZZ FM. Чуйте повече в диалога на Антония Каменичка и Веселин Веселинов - Еко.

Чуйте диалога за летящите хора, демоните, музиката и непрежалимия Васко Пармаков в диалога на Антония Каменичка и Веселин Веселинов - Еко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР