На 12 юни 2022 г. завърши Националното състезание за ключови

...
На 12 юни 2022 г. завърши Националното състезание за ключови
Коментари Харесай

Завърши Националното състезание за ключови компетентности по природни науки в Ловеч

На 12 юни 2022 година приключи Националното съревнование за основни компетентности по естествени науки, което се организира в Ловеч.

То се провежда от Министерство на образованието и науката, Регионално ръководство на образованието – Ловеч, и Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, под патронажа на кмета на община Ловеч. Това е 13-ото му издание, а в люляковия град се организира за шести следващ път.  В него взеха присъединяване 60 възпитаници от цялата страна. Темата на надпреварата за тази образователна година бе „ Науката в научната фантастика “.

През първия ден в границите на 90 минути състезателите, разграничени в тимове, решаваха групово 4 задания и подготвяха представянето на резултатите. След това обществено показаха решенията пред комисията и публиката. Решението на всяка от задача се даваше от друг играч.

През втория ден в границите на 150 минути решаваха 2 пробни задания и подготвяха представянето на резултатите. По двама състезатели от тимовете, които не са представяли резултати в първия ден, опазиха обществено решенията на дилемите.

В края на спортния ден доцент доктор Мая Гайдарова, ръководител на националната комисия, разгласи резултатите. Златните медали на участниците връчи кметът Корнелия Маринова, сребърните медали – Весислава Панджерова – основен специалист в дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН, а бронзовите – доктор Иваничка Буровска, и.д. шеф на РУО – Ловеч.

Гост в двата дни на надпреварата беше проф. дфн Иван Лалов, който награди най-малката участничка – Диляна Валентинова Видева от V клас на ОУ Александър Георгиев-Коджакафалията“ – Бургас.

Проф. доктор Адриана Любомирова Тафрова-Григорова награди създателя на истинското лого на надпреварата – Магдалена Илиева от X a клас на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч. Представителят от област Ловеч и възпитаник от VII клас в Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, Евгени Богданов Димитров, получи бронзов орден. Г-жа Маринова пожела триумф на всички отсега нататък с думите: „ Винаги сте добре пристигнали в нашия град, едно прелестно и умерено място, на добър час! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР