На 12 юли, в 12:00 часа, в двора на къща-музей

...
На 12 юли, в 12:00 часа, в двора на къща-музей
Коментари Харесай

Национален пленер по живопис „Живописни технологии в съвременното изкуство“ се открива в Благоевград

На 12 юли, в 12:00 часа, в двора на къща-музей „ Роден дом на Георги Измирлиев-Македончето “ в квартал Вароша ще се открие осми народен Симпозиум по живопис, пленер.

Събитието е продължение на симпозиумите по живопис от последните 7 години, чието мото е „ Живописната  технология в актуалното изкуство ” и са отдадени на изразяването посредством живописната медия, като притежател на модерни хрумвания и послания.

Идеята е създатели работещи с разнообразни медии в актуалното изкуство да “оставят своя отпечатък ” с стандартни средства в неповторима за България сбирка, събирана от седем години в Благоевград. Колекцията има за цел да показа, колкото може по-голям набор от художници работещи модерно изкуство в България. Работите са основа за предстоящ Музей за модерно изкуство в Благоевград. Това е опит да се запълни огромната празнота от липса на селектиране на работи от модерно изкуство по време на прехода.

Участниците в пленера оставят по 2 работи за сбирката за Музей за модерно изкуство в Благоевград.

Дълги години създатели, които са в необятното поле на международното изкуство бяха в сянката на формалистичното соц-ограничение. Това продължава и в този момент след близо 30 години. В Благоевград са събрани в държавна сбирка работи на съвсем всички художници работещи модерно изкуство в България. Сегашният Симпозиум е с присъединяване на създатели от най новото потомство.

АВТОРИТЕ ОТ ЖИВОПИСЕН СИМПОЗИУМ 2022г.

Антони Райжеков

Гълъб Гълъбов

Елена Назърова

Мария Налбантова

Миа Момчилова

Пламен Бонев

Сашо Виолетов

София Грънчарова

Симпозиумът по живопис, Пленер 2022 година, ще бъде открит на 12.07.2022 година от 12:00 часа в двора на Измирлиевата къща, квартал Вароша. Изложбата с творбите ще бъде открита на 19.07.2022 година от 18:00 часа в залите на Градската художествена изложба.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР