На 12-ия ден операцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия

...
На 12-ия ден операцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия
Коментари Харесай

Бурното море бави изтеглянето на Вера Су - има ли опасност от екокатастрофа?

На 12-ия ден интервенцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд към момента не е възобновена поради бурното море. От спешния щаб потвърдиха, че са в непрекъсната връзка със своите сътрудници по море и по суша.

Маршрутът до кораба беше обходен, защото се чака на следващия ден да бъде спусната техника и водолазите още веднъж да влязат във водата и да огледат корпуса

Димитър Фрагнов, ръководител на морски клуб " Кария " и един от водолазите, обходили дъното, твърди, че, сега не може да се приказва за екозамърсяване или екокатастрофа

" Той се е блъснал непосредствено в скалите начело, т.е. носовата му част е малко като на боксьор тежка категория след мач. Като цяло няма някакви огромни пробойни, които да ни тормозят. Мисля, че корабът е в надалеч по-добро положение, в сравнение с би трябвало да бъде след един подобен удар ", изясни той.

Все още не е ясно по кое време ще стартира разтоварването на " Вера Су " и възможното му евакуиране в морето.

Остава в действие възбраната за допускане на цивилни лица до скалите и кораба - първо поради заплахата за здравето и живота им и второ - с цел да се обезпечи спокойна работа на избавителните екипи.

Вижте повече в директното включване на Марияна Малева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР