На 12 декември с празничен концерт в залата на Берлинската

...
На 12 декември с празничен концерт в залата на Берлинската
Коментари Харесай

Софийската филхармония ще свири за първи път в залата на Берлинската филхармония

На 12 декември с празничен концерт в залата на Берлинската филхармония ще бъде маркирана 60-годишнината от основаването на Българския културен институт в немската столица. По покана на шефа му Борислав Петранов за първи път на тази извънредно влиятелна европейска сцена ще се показа националния ни оркестър - Софийската филхармония. Под диригентската палка на Найден Тодоров ще прозвучи едно от най-популярните български типичен творби - Концерт за пиано и оркестър №3 от Панчо Владигеров, а солист ще бъде Людмил Ангелов. Във втората част филхармониците ни приготвят Четвъртата симфония от Феликс Менделсон-Бартолди, наречена " Италианска ".
На 26 ноември Софийската филхармония гостува в Загреб, Хърватия, и получи блестящи мнения за напълно Менделсоновата стратегия, в която солист беше цигуларят Веско Ешкенази. Концертът беше част от съботния цикъл на зала " Лисински ", в който гостуват влиятелни сформира от цяла Европа, измежду които лондонската Кралска филхармония, Монреалският симфоничен оркестър, Чешката филхармония и други

Празнични ще бъдат всички срещи с обичаната аудитория през декември - следва като солисти да приветстваме цигуларя Даниел Хоуп, тандема Людмил Ангелов и Росен Миланов, пианистката Милена Моллова, блестящите артисти Роландо Вийясон и Светлина Стоянова.

Междувременно шефът на музикалната институция Найден Тодоров. Меломаните още веднъж ще могат да се усещат като в огромните културни столици, където гостува елитът на музикалния свят: За първи път ще приветстваме тенора Роберто Аланя, диригента Андре Ороско-Естрада, цигуларката Бомсори Ким, виолончелистката Юлия Хаген. Отново ще ни зарадват с изкуството и Джошуа Бел, Сергей Накаряков, Сергей Хачатрян, Елена Башкирова, Валентина Лисица, Юлиан Рахлин и Сара Макелрави, сестрите Катя и Мариел Лабек. Сред българските актьори се открояват имената на Минчо Минчев, Светлин Русев, Веско Ешкенази, Лия Петрова, Атанас Кръстев, Павел Златаров, Петър Македонски, Мартин Цонев и др. Националният филхармоничен хор ще показа нови забавни стратегии под диригентството на Цветан Крумов, Кръстин Настев, Йосиф Герджиков и Петър Матев. Ще продължи и просветителната стратегия " Фортисимо ".

За страстите след гостуването в Загреб и преди историческото първо посещение в Берлинската филхармония диригентът и шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР