На 12 август по повод Международния ден на младите хора

...
На 12 август по повод Международния ден на младите хора
Коментари Харесай

Тъч вече има почва у нас, но някои още се питат какво представлява този спорт

На 12 август във връзка Международния ден на младежите в парк „ Възраждане “ от 16 до 18 ч. ще може да се види и даже да се поиграе на един нов спорт тъч .

У нас проведено се играе от към 2 години, обясниха пред Радио София Весела Добрева и Стефан Дойчев от България Тъч (Bulgaria Touch)

Добиващият необятна известност у нас спорт разрешава мъже и дами да играят дружно, а от спортния клуб подсигуряват ненадминато развлечение, адреналин и мощни страсти.

е прочут още като Тъч футбол или Тъч ръгби.

Произлиза от спорта ръгби лига, топката също е овална, само че по-малка, а физическият контакт сред играчите е сменен с форма на допиране .

Тича се напред, а се подава обратно.

След първичен интервал на развиване през 60-те години на предишния век, играта бързо става известна през 70-те години. В началото на идващото десетилетие към този момент е независим спорт във всички щати и територии в Австралия, а и на всички места по света.

Това е един от редките групови спортове, в който девойките, момчетата, дамите и мъжете се забавляват дружно и един против различен, като смесените надпревари вършат тъч доста известен за всяка възрастова категория.
Чуйте повече за спорта тъч и за на следващия ден в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР