На 11 май се почита паметта на Св. св. Кирил

...
На 11 май се почита паметта на Св. св. Кирил
Коментари Харесай

Проектът „Скрити букви“ продължава с нова визуална идентичност

На 11 май се уважава паметта на Св. св. Кирил и Методий, тогава е и професионалният празник на библиотекарите. Именно на този ден от 20.00 ч. пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, Фондация „ Прочети София “ ще сложи началото на редица начинания, които ще се развиват в идващите месеци.
“Скритите букви ” слагат едно ново начало през тази година. Благодарение на едногодишната стратегия на Национален фонд “Култура ” и с поддръжката на Министерство на културата и Столичната община, имахме опция да създадем нов комплект от пейките-букви, които започнахме през 2018 година и тогава за първи път представихме към 24 май.    

Много сме щастливи от това ново начало на плана, тъй като то е ново, защото ние не просто повтаряме същите форми и пейки, а взехме решение да надградим своята образна еднаквост, да предложи друга визия, която да събира в себе си тези три години опит, който натрупахме и пейките да бъдат направени от други материали ”, споделя Теодора Радева .

 През 2021 година „ Скритите букви “ не престават да прибавят спомагателни връзки сред поезията, града и типографията. Новата образна еднаквост на плана, която сплотява тези три линии, ще бъде вписана във всеки подробност на тазгодишната стратегия на плана.

Той ще продължи и с представянето на новия комплект от пейки-букви, който ще бъдат направени от по-устойчив и здрав материал, като графичния жанр, направен от Костадин Кокаланов, ще бъде пренесен и върху самите пейки.

Те ще останат пред Националната библиотека до 21 май, а по-късно ще отпътуват за Брюксел. До края на годината пейките ще бъдат още в Подгорица, Мюнстер, Франкфурт и Единбург.

Чуйте повече в диалога на Катя Василева с Теодора Радева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР