На 11 и 12 май за 7-а поредна година в

...
На 11 и 12 май за 7-а поредна година в
Коментари Харесай

„Книги за смет“: Инициативата, която подарява книги

На 11 и 12 май за 7-а поредна година в пет български града ще се организира самодейността „ Книги за боклук “. Това е една от най-мащабните начинания у нас в поддръжка на преработването, която в същото време насърчава четенето. Всеки, който съобщи 1 кг годна за преработване пластмаса, ще получи в подмяна книга по желание или отстъпка за други устойчиви артикули, пишат от uspelite.bg.

Желаещите да се включат в „ Книги за боклук “ могат да го създадат, като занесат пластмаса, която е опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Няма да бъдат одобрявани боклуци като блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди, авточасти. За всеки занесен кг пластмаса участниците ще получат ваучър за една хартиена или две електронни книги. С цел да се включат повече хора в акцията, всеки участник ще може да получи най-много два талона за книги и един ваучър за отстъпка на артикули, без значение от количеството на предадената пластмаса.

Локациите в тазгодишното издание на „ Книги за боклук “ са пет. Във всеки град събитието ще започва от 10:00 часа и ще продължи до 13:00ч. Местата, на които хората могат да занесат пластмаса и да получат книга, са следните:

София: паркинг на Kaufland Младост (ул. „ Филип Аврамов “ 3) и паркинг на Kaufland Крива река (бул. „ Ген. Тотлебен “ 36);
Пловдив: паркинг на Kaufland (бул. „ Освобождение “ 47) и пред Общината;
Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „ Янко Комитов “ 8) и пред Пантеона;
Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. Краков 2Б) и Mall Veliko Tarnovo;
Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. Стамо Пулев 2).

Организатори на акцията са фондация Credo Bonum Foundation и издателство Smart Books. Тази година към тях се причислява Kaufland България. Компанията интензивно поддържа начинания като тази и софийския полумаратон и се надява да помогне за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Kaufland България обезпечава средства за печатане на част от книгите, които ще бъдат давани на участниците в акцията.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР