На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена

...
На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена
Коментари Харесай

Балет Арабеск представя Колекция Кармен на лятната сцена в парка на военна академия Г.С. Раковски

На 10 юли в приятната конюнктура на откритата лятна сцена в парка на Военната Академия „ Г.С.Раковски “ Балет „ Арабеск ” ни кани на спектакъла „ Колекция Кармен “, впечатляващ с ненадейно и смело решение на облика на Кармен, който се преплита със актуалното му преобразяване в лицето на една дизайнерка и нейното ревю, носещо името на " Кармен ". Особено атрактивно е решението на художничката да облече основната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, направена от 138 м коприна. Екстравагантните костюми се трансформират в част от сценографията на представлението
Фатално фешън дефиле от огън и мраз – балерини в ролята на модели в неповторими артистични рокли, предвождани от гибелта, представящи безконечния кръговрат на пристрастеността – обич и гибел. Огнено алено, огнени придвижвания, пристрастеност и отменяне, ревнивост и ентусиазъм, обич и битка, събираща и разпадаща се сила, връхлитаща ни от сцената в осъществяването на: Таня Кацарова (Кармен) и Даниела Иванова (Тя), Асен Наков (Той), Васил Дипчиков (Хосе), Стефан Вучов (Ескамилио), Теодора Стефанова (Смъртта), Андрея Андонова, Виктория Петрова, Елизабет Якимова, Мария Касабова, Петя Колева, Стефка Табакова, Валери Миленков, Ервин Есен и Филип Миланов.
Спектакълът за Той, Тя и Смъртта. Спектакъл за неустоимата пристрастеност на Кармен, търсеща всепоглъщаща обич или просто хладна любовна игра на живот и гибел.

Страстта, силата на музиката и придвижванията ще ви обхванат и завладеят. Кармен – една непредвидена сбирка, едно ненадейно зрелище на балет “Арабеск ”, едно ненадейно претворяване на познатия сюжет по новелата „ Кармен ” на Проспер Мериме. Представление-мост сред актуалния динамичен живот и музикални усети и обичаната музика от едноименната опера на Жорж Бизе.
През 2017 “CARMEN COLLECTION ” взриви италианската аудитория, препълнила спектакъл „ Аржентина “ - една от най-представителните театрални зали в Италия.
Италианската преса не пести суперлативите за основателите на този блестящ по тяхно мнение театър (хореографката Боряна Сечанова, композиторът Петър Дундаков, сценографката и художник на костюмите - Николина Костова-Богданова).
Спектакълът " Carmen collection " е копродукция на ДМБЦ и БНР
Билети на касата на Музикален спектакъл (02 9431979), online - https://epaygo.bg/8396726153 и в деня на спектакъла на касата в парка на Военна академия " Г.С.Раковски " на един извънредно ексцентричен театър " Кармен-колекция " (Carmen collection) - копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по претекстове от новелата " Кармен " на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика – Петър Дундаков, хореография – Боряна Сечанова, сценография и костюми – Николина Костова-Богданова.
Записът е сбъднат от Симфоничния оркестър на БНР.

Особено атрактивно е решението на художничката да облече основната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, направена от 138 м коприна. Екстравагантните костюми се трансформират в част от сценографията на представлението.
Топ хореографът Боряна Сечанова придвижва съдбовната Кармен (в ролята - Таня Кацарова) в едно фешън дефиле от огън и мраз - балерини в ролята на модели в неповторими артистични рокли, предвождани от Смъртта (в ролята Теодора Стефанова), показват безконечния кръговрат на пристрастеността - обич и гибел. В структурата на спектакъла рамка на „ историята ” за Кармен са взаимоотношенията на една модерна двойка – Той (Асен Наков) и Тя (Даниела Иванова). Противоборството сред Хосе (Васил Дипчиков) и Ескамилио (Стефан Вучов) ускоряват драмата на изкусителката Кармен (Таня Кацарова).
Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като стилния подиум и чалга културата - естествена среда на актуалните " карменситки ". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкоз повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й прелест има и своята противоположна страна - незадоволеността на влюбения мъж и подозрението в любовта на дамата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР