На 10 януари - четвъртък, стартира данъчната кампания 2019. Декларациите

...
На 10 януари - четвъртък, стартира данъчната кампания 2019. Декларациите
Коментари Харесай

Декларираме доходи пред НАП, от днес започва кампанията

На 10 януари - четвъртък, започва данъчната акция 2019. Декларациите за приходите на физическите лица могат да бъдат подавани най-рано на тази дата - както по електронен път, по този начин и на място в офисите на Националната организация по приходите Национална агенция за приходите. Промяната в началната дата за обявление на приходите е поради изменение в законодателството.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно обявление и заплащане през 2019 година е 31 януари, припомнят от приходната администрация.

Регистрираните по Данък добавена стойност търговци имат 80 дни да сменят софтуера за ръководство на продажбите си в комерсиалните обекти и касовите си апарати, напомнят от Национална агенция за приходите. Срокът за записаните по Данък добавена стойност е 31 март 2019-а, а за компаниите без Данък добавена стойност регистрация е до края на юни 2019 година

С промени в законодателството от 1 април 2019 година се не разрешава едновременната приложимост на касов уред и програмен продукт, ръководещ продажбите в един и същи обект, без софтуерът и касовият уред да са свързани и софтуерът да дава отговор на новите условия в разпоредба Н-18/2006 година Въвежда се условие софтуерът наложително да ръководи всички фискални устройства или принтери. Едновременно с това са въведени и нови условия към касовите апарати, като всяка касова записка би трябвало да има отпечатан QR код и данни за нея да се подават към сървърите на Национална агенция за приходите в действително време. Новите правила не разрешават издаването на така наречен служебни бонове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР