На 10 ноември на българския пазар ще излезе биографията на

...
На 10 ноември на българския пазар ще излезе биографията на
Коментари Харесай

Димитър Бербатов с разкритие от периода си в Манчестър Юнайтед

На 10 ноември на българския пазар ще излезе биографията на Димитър Бербатов " По моя метод ", а в идващите редове ще може да прочетете къс фрагмент от нея.

В него родният ни нападател споделя за алтернатива, която е трябвало да реши, по времето му в Манчестър Юнайтед.

 Димитър Бербатов: Играчите на Манчестър Юнайтед могат да превъзмогнат напрежението
Димитър Бербатов: Играчите на Манчестър Юнайтед могат да превъзмогнат напрежението

" Критиките към Лукаку не са почтени "

Вечерта на 8 декември 2009 година Манчестър Юнайтед гостуваше на Волфсбург в Шампионската лига в мач за първото място в групата. Докато моите съотборници се подготвяха за мача, аз сутринта на същия 8 декември постъпих в " Йоркшир клиник ", с цел да ме оперират. Умрял от боязън.

При други условия докторът щеше да пристигна с мен, само че в този момент беше във Волфсбург, нямаше кой да ме придружи. Още рано сутринта се разсъниха нервозен. Станах. Първата ми мисъл беше да ревизира крайници.

Сякаш се усещах по-добре. Истина ли беше, или си внушавах, тъй като по този начин ми се искаше? От Манчестър Юнайтед ми изпратиха водач да ме закара. Блъсках си главата с размишления и си тествах коляното. И по този начин половин час. Колкото повече приближавахме, толкоз повече се разубеждавах. Но в случай че в този момент се откажех, а от на следващия ден болките отново се появяха и единствено бях просрочен за неизбежното? Влязох в клиниката. Регистрирах се.

 Димитър Бербатов: Първите 500 декларирани бройки от биографията ми ще бъдат с ръчен подпис от мен
Бербатов: Първите 500 декларирани бройки от биографията ми ще бъдат с ръчен подпис

" Готова е! "

Отведоха ме в стая, в която трябваше да изчакам да ме вземат за интервенцията. Оставиха ме самичък. Бях пред пристъп от раздвояване. Крачех напред-назад из стаята и правех всевъзможни придвижвания, с цел да видя дали коляното ми ще ми сътвори проблем, дали ще ме заболи. Кляках, ставах, сгъвах, разтягах, имитирах удар по топка, нищо! Зарадвах се, само че още повече се обърках и започнах да се колебая в правотата на решението си! Какво, по дяволите, става тук?!

Набрах номера на индивида, който беше в Германия, а повече от всичко ми трябваше тук: " Док, май се усещам по-добре и не би трябвало да вършим интервенция, не знам, комплициран съм... ".

Доктор Стийв Макнали постоянно е бил огромен пич, постоянно отсреща - за каквото и да е. По всяко време можехме да разчитаме на него. Докторът на Манчестър Юнайтед си беше като част от фамилията за всички нас. И в оня миг реагира доста умерено и съответно. Успокои ме: " Берба, каквото решиш ти. Ако прецениш, че си по-добре, не го прави. Ако в идващ миг се наложи, ще я създадем. Не се чувствай длъжен, единствено тъй като към този момент си в болничното заведение. Това е твоето здраве ".

Затворих телефона на Стийв, стоях на стола в ъгъла на болничната стая. Часовникът отброяваше минутите. Знаех, че всеки миг вратата ще се отвори и ще дойдат да ме отведат за интервенция. Нямаше време, а аз трябваше да взема решение. Дали да се оперирам и да почивам 4 месеца, до момента в който моят тим играе без мен, или да се вслушам във вътрешния си глас, който от ден на ден ми споделяше да не го върша?

Дали в действителност всичко щеше да е наред! Влезе докторът, който трябваше да ме оперира: " Здрасти, Берба. Да тръгваме... ".

 „ По моя начин” - формалната автобиография на Димитър Бербатов излиза на 10 ноември
„ По моя метод ” - формалната автобиография на Димитър Бербатов излиза на 10 ноември

Най-ярката футболна звезда на България през 21 век, постигнала международна популярност, за първи път споделя от първо лице за футболното благополучие, триумфите, компликациите, близките…
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР