На 10 май е първият полуфинал на конкурса Евровизия, който

...
На 10 май е първият полуфинал на конкурса Евровизия, който
Коментари Харесай

Българското участие на Евровизия е днес

На 10 май е първият полуфинал на състезанието Евровизия, който тази година се организира в Торино, Италия. Както към този момент ви информирахме, българският представител за изданието през 2022 година е групата Intelligent Music Project. Вторият полуфинал е на 12 май, а финалът, на който ще научим спечелилия, е на 14 май.

Оказва се, че България попада в Топ 2 на най-успешните страни на състезанието за последните 6 години по сбор получени точки във финала. Преди страната ни в класацията е единствено Италия, която завоюва състезанието през 2021 година, а след нас са още 38 страни, измежду които и такива с огромни музикални промишлености като Швеция, Англия, Германия, Испания, Франция. В класацията са взети поради точките от финалите с българско присъединяване от 2016. За впечатляващия резултат на България са виновни второто място на Кристиан Костов през 2017 година в Киев, четвъртото място на Поли Генова през 2016-а в Стокхолм, 11-ото място на Виктория в Ротердам през 2021-ва и 14-ото място на EQUINOX в Лисабон през 2018 година.

Нека напомним, че  Intelligent Music Project е основана по концепция на Милен Врабевски през 2012 година, който е продуцент и създател на цялата музика и текстовете на групата. Въпреки че по специалност е доктор, доктор Врабевски има невероятни музикални хрумвания и гений да прави музика и да събира верните хора.


В началото Intelligent Music Project е студийна група, включваща клавириста Иво Стефанов в ролята на звукорежисьор и музикален копродуцент, дружно с доста интернационалните рок звезди като Джон Лоутън, Джоузеф Уилямс и Саймън Филипс от " TOTO ", Джон Пейн от " Ейша ", Карл Сентънс от " Назарет ", Боби Рондинели от " Black Sabbath " и " Rainbow ", Тод Сучерман от " Styx " и доста други музиканти. Милен Врабевски към този момент има 6 албума с групата. А съставът, който работи сега, е дружно от 2018 година Групата е деветчленна и в нея са едни от най-значимите български музиканти.

В изявление за БНР, младият артист пред Жени Монева:



“За мен посланието на песента Intention е неподвластно на времето , става дума за неща, които са вълнували хората от разнообразни столетия. В текста се приказва за войната, която от време на време се постанова човек да води със себе си, с цел да си разреши да се развива. Понякога границите, които сами си дефинираме, ни слагат в затвор. Бих споделил, че това е химн на индивида, който желае да върви напред и да се развива. ”

Рони Ромеро, който е фронтмен от 3 години и е напълно зает с плана Intelligent Music , е може би най-активният и издирван рок артист през днешния ден, определен персонално от именития Ричи Блекмор да пее за Rainbow. По мотив идното му присъединяване с Intelligent Music Project на " Евровизия ", Рони Ромеро споделя:


" Като музиканти имаме отговорност в днешно време, поради пандемията, от която излизаме, в този момент и с тази война сред Русия и Украйна. Трябва да дадем на хората положително обръщение, да дадем вяра . Ние би трябвало да поемем отговорността да създадем хората по- щастливи и за малко да ги изведем от тази действителност. Това доста добре подхожда на " Евровизия " - да сплотява хората и да ни кара да се усещаме част от една общественост. Затова предлагането на Intelligent Music Project да участваме на " Евровизия " беше съвършено. По време на концертите от предварителната обиколка хората видяха какво можем, какво се опитваме да им кажем и всички доста добре одобриха нашето осъществяване. След живите осъществявания, мненията в обществените мрежи бяха: " О, тази група наподобява ужасно и несъмнено има какво да покаже! И това е едно от главните ни преимущества, ние не сме група, основана за " Евровизия ". Ние сме същинска рок група, от години свирим дружно, тъй че имаме шансове, макар конкуренцията и позицията да излезем директно след групата от Украйна. "

" Още от самото заглавие ние слагаме акцент върху един простоват факт – в никакъв случай не е късно да тръгнеш по правилния път, а с цел да се случи всичко това, е нужно съществено желание! “ – споделя създателят на музиката и текста на песента доктор Милен Врабевски.  

Съставил: Албена Безовска
Снимки: Фейсбук /Intelligent Music Project
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР