На 10-и октомври трябваше да приключи санирането на реновирането на

...
На 10-и октомври трябваше да приключи санирането на реновирането на
Коментари Харесай

Забавяне на ремонта на Природо-математическата гимназия в Кюстендил доведе до недоволство

На 10-и октомври трябваше да завърши санирането на реновирането на постройката на Природо-математическата гимназия в Кюстендил. Това обаче не стана. Учениците и учителите ще би трябвало да чакат най-малко още две-три седмици, с цел да се върнат в класните стаи и ще би трябвало да учат в други учебни заведения. Родители се притесняват, че и след 1-и ноември, постройката, в едно от крилата на която се обитава главното учебно заведение " Св. Климент Охридски ", няма да бъде подготвена.

Проектът на за санирането е на стойност 2 милиона лв., само че забавянето му се дължи на разнообразни аргументи. Една от тях е забавяне през лятото от страна на изпълнителя, който в този момент прави всичко допустимо да навакса. Другата причина са пропуски и затруднения по самия план. Директорът на гимназията Ани Кюркчиева сподели:

Аз това, което знам, е, че би трябвало да се направи покривът на главната постройка. Той не е изработен и при преваляванията всичко протече и в действителност ремонтът на четвъртия етаж стана неправилен, тъй като отначало всичко е във вода.

От управлението на учебното заведение държат и централният корпус да се пребоядиса. За задачата общината отпуска в допълнение 114 хиляди лв., само че би трябвало да се разгласи социална поръчка.

Сега, измазването не е толкоз съдбовно, тъй като в случай че единствено то остане и всичко други от двора се почистим ние можем да си влезем обикновено, уточни шефът..

Бащата на една от ученичките в гимназията, който е и член на учебния съвет, съобщи:

Ние сме обезпокоени като родители по метода, по който се отнася и управлението на общината, и управителните инстанции към това нещо, В последна сметка някой би трябвало да поеме отговорност за неуспеха на този ремонт. Ремонти на учебните заведения не се вършат единствено в Кюстендил, вършат се в цялата страна, по какъв начин децата от гимназията тъкмо са ощетени от това нещо? Виновни са тези, които не са създали нужната организация в точния момент.

Ето какво споделят и децата:

Ами, то е същото отново, учим. Няма някаква огромна разлика. Дали ще учим там, дали тук, ние отново си имаме естествените часове.

За мен е по-неудобно, тъй като нямаш толкоз време да се подготвяш.

Според заместник-кмета на града Светослав Василев ремонтите ще приключат на 1-и ноември:

В момента тече разчистване на част от стаите, които имат потребност, на чиновете, на образователните принадлежности, които би трябвало да се употребяват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР