На 10 февруари в 11:00 часа се състоя официална пресконференция,

...
На 10 февруари в 11:00 часа се състоя официална пресконференция,
Коментари Харесай

Съюза на артистите в България обяви тазгодишните номинации за Националните награди ИКАР 2022

На 10 февруари в 11:00 часа се състоя публична конференция, на която Съюза на артистите в България разгласи номинациите за Националните награди ИКАР 2022. Събитието се организира във VIVACOM Art HallOborishte 5 в наличието на театрални дейци и медийни сътрудници.

Пресконференцията откри ръководителят на САБ, Христо Мутафчиев, който пожела на добър час на всички номинирани и разяснява ексцентричната визия на тазгодишното издание на Националните награди ИКАР 2022 с думите: „ Опитваме се да бъдем модерни, да сме съпричастни с всичко, което се случва в света “.

Представители на комисията, определила номинациите за най-хубави достижения в региона на трагичния спектакъл, бяха театроведът доцент доктор Румяна Николова, режисьорът Василена Радева и артистът Боян Арсов. Представител на комисията, която дефинира номинираните за най-хубави достижения в региона на кукленото изкуство, беше артистът Румен Угрински.

На събитието присъстваше и заместител министърът на културата Весела Кондакова, която сподели: „ Всички знаем, че премиите са доста значими, тъй като изострят вниманието на хората. Мога да пожелая триумф и въодушевена игра на всички при възходящото напрежение от оповестяването на номинациите до връчването на премиите. Поздравления за всички номинирани, това е огромен триумф! “.

Биляна Генова, шеф Дирекция „ Култура “, Столична община, дефинира Софийския сценичен салон като „ едно от стратегичските събития в нашия културен календар “, поради насочеността към младата аудитория. Тя сподели още:

„ Глаголите „ чета “, „ обичам “ и „ одобрявам “ мъчно имат повелителна форма. Не можеш да принудиш децата да обичат театъра и да четат книги. Трябва да запалиш интереса им. Софийският сценичен салон за мен е една от най-важните стратегии, тъй като тя съумява да го реализира, за което съм признателна! Пожелавам повече известност на това събитие, повече фенове, повече нова аудитория и триумф на всички номинирани! “.

Тази година публиката ще има опция да поддържа своя любимец, като гласоподава в анкетата на уеб страницата на САБ до 27 март.

По традиция влиятелните оценки в региона на театралните изкуства се присъждат от 1974 година в Световния ден на театъра – 27 март. Всички номинирани спектакли ще бъдат показани в границите на ХVІІ-тото издание на Софийския сценичен салон, който по традиция е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и от Националния културен календар.

Официалната 48-а гала по връчването на премиите е планувана за 27 март и ще се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Както всяка година събитието ще се излъчи от Българската национална телевизия.

Имената на всички номинирани спектакли и актьори са оповестени в уеб страницата на Съюза на артистите в България на.

Партньори на събитието са Министерство на културата, Столична община, Министерство на туризма, Fibank, Philip Morris, Nescafe Dolce Gusto, Lenovo, H2O, Тип Топ Куриер, Nauhau Salon, Hill Clinic, Brestovitsa Winery, Dewar’s, Руский Стандарт, altera.bg, Mobile Super Market, Национален фонд просвета, Акт-Унима и VIVACOM Art Hall Oborishte 5.

Медийни сътрудници са Българската национална телевизия, БГ Радио, artSofia, Въпреки.com, Артакция, dir.bg, Impressio.bg, Момичетата от града и LoveTheater.bg.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР