На 10 август отбелязваме световния ден на лъвовете. По този

...
На 10 август отбелязваме световния ден на лъвовете. По този
Коментари Харесай

Световен ден на лъва: Царят на животните е застрашен от промените в климата

На 10 август означаваме международния ден на лъвовете. По този мотив специалисти по запазване на дивата природа в Африка сигнализират, че поради бързите промени в климата, идващите генерации ще виждат лъвовете единствено на фотоси.

На международния ден на лъва природозащитниците в Кения акцентират нуждата от справяне с изгубването на хабитата на този тип. Горски пожари, нова инфраструктура и историческа суша, са единствено дребна част от проблемите, които заплашват оцеляването на лъвовете.
Лъвовете и другите хищници имат огромно преимущество, в случай че тревата е в действителност гъста и висока. Когато липсват дъждове, тревата не е пораснала в същата степен, макар че типовете плячка към момента могат да се придвижват елементарно, само че хищниците са в неравностойно състояние.
Дейвид Маскал, специалист по запазване на дивата природа

Хората и лъвовете в Африка водят борба за запаси. Заради сушата, плячката на лъвовете изчезва, а те се насочват към добитъка на локалните. Те пък от своя страна прибягват до фрапантни ограничения като мятане на копия и потребление на мощни пестициди в опит да убият лъвовете.
Ако към момента управляващите в Кения са под командване и надзор, те не обръщат внимание на локалните, които живеят дружно с лъвовете, дружно с други диви животни. Те би трябвало да имат тласък да опазват тези редки типове, лъвовете.
Джейн Мютън, академик в университета в Найроби

Световният фонд за дивата природа оповестява, че може би са останали едвам 23 000 диви лъва, а те съвсем изцяло са изчезнали от естествените си местообитания.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР