На 1 ноември на руската авиобаза Хмеймим са фиксирани едновременно

...
На 1 ноември на руската авиобаза Хмеймим са фиксирани едновременно
Коментари Харесай

Русия рязко усили въздушните превози до Сирия, подготвя ли се настъпление там?

На 1 ноември на съветската авиобаза Хмеймим са закрепени по едно и също време 8 тежки военнотранспортни самолети Ил-76 от Върховен касационен съд на Русия. На идващия ден три от тях се завърнали по нормалното трасе над Турция „ Мерсин - Самсун ”. Съобщението е на Telegram-канал „ Записки охотника ”, който следи преместването на съветската авиация,.
Някои читатели допускат, че съветската авиация прави всеобщо прекачване на спомагателна техника, която ще потрябва в несигурно бъдещо нахлуване на САА в Идлиб.
 Асад: Глобалният баланс в Сирия се нуждае от ролята на Русия Асад: Глобалният баланс в Сирия се нуждае от ролята на Русия
Президентът на Сирия Башар Асад разгласи, че продължаващото наличие на Русия във военни бази в страната му оказва помощ за въздържане на влиян...
Джихадистите отхвърлят да освободят автомагистралата М4 Латакия – Алепо и не престават да обстрелват обитаеми пунктове, по тази причина се постанова мирът да бъде натрапен със мощ.
Активирането на активността в Хмеймим в избрана степен се изяснява точно с усложнената конюнктура в Сирия. Турция предислоцира своите „ наблюдателни постове ” от територия, оказала се при започване на 2020 година под контрола на Дамаск. Реално съветските Върховен касационен съд възобновиха своята въздушна акция в Сирия. Това позволява вероятността от нахлуване на сирийската войска.
Също на 1 ноември в авиобаза Хмеймим се появява Ил-62 (RA-86572), който е оборудван с инсталация за кодиране „ Сургут ”. Той обаче дохвърчал по необикновен маршрут – не напряко през въздушното пространство на Турция, а заобиколил над Каспийско море, Иран и Ирак.
Уместно е да се напомни, че съветската военна авиация за полети до Сирия от 21 ноември 2017 година не употребява въздушното пространство на Иран. По тази причина изменението на маршрута за Ил-62 е същинска мистерия.
 Русия смъкна дрон над сирийската си база в Хмеймим Русия смъкна дрон над сирийската си база в Хмеймим
Руската Противовъздушна отбрана на авиобазата Хмеймим е унищожила незнаен дрон, съобщи БГНЕС, базирайки се на публично известие. " На 21 май с наст...
За отбелязване е, че съветските самолети за далечно радиолокационно разкриване (ДРЛО) А-50У също летят през региона на Каспийско море, само че след спора в Нагорни Карабах полетът на един аероплан беше блокиран от страна на Азербайджан.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР