На 1 декември Софийската филхармония посреща един от най-известните съвременни

...
На 1 декември Софийската филхармония посреща един от най-известните съвременни
Коментари Харесай

Топ музиканти дават начало на празничната декемврийска програма на Софийската филхармония

На 1 декември Софийската филхармония посреща един от най-известните модерни виолончелисти в света Даниел Мюлер-Шот. Под палката на уважавания швейцарски диригент Мишел Табачник той ще показа знаковия за класическата музика Концерт за виолончело на Едуард Елгар. Маестро Табачник включва в програмата и Клод Дебюси - " Ноктюрни " за симфоничен оркестър и Симфония №3 от Брамс.
Даниел Мюлер-Шот е определян като „ смел реализатор с изгаряща техника “, който съгласно The New York Times питежава „ интензивна изразителност “. Ученик на Мсистлав Росторпович, той печели състезанието „ Чайковски “, когато е едвам 15-годишен.


Великолепният челист гостува постоянно на водещи международни оркестри измежду които оркестрите на Ню Йорк, Бостън, Кливланд, Чикаго, Филаделфия, Сан Франциско и Лос Анджелис, Берлинската филхармония, Гевандхаус оркестър, Мюнхенска филхармония, радиооркестрите в Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Лайпциг, Хамбург, Копенхаген и Париж, Тонхале - Цюрих, Филхармонията на Осло, Лондонският симфоничен и филхармоничен оркестър, Симфоничния оркестър на град Бирмингам, Холандския филхармоничен оркестър, Испанския народен оркестър, симфоничния оркестър на Сидни и Мелбърн, симфоничния оркестър на NHK - Токио, Националния симфоничен оркестър на Тайван (NSO) и Филхармоничния оркестър на Сеул. Сред диригентитес които работи са имена като Марк Албрехт, Кристоф Ешенбах, Иван Фишер, Алън ГилбъртНееме Ярви, Андрис Нелсънс, Андрес Ороско-Естрада, Кирил Петренко, Майкъл Сандерлинг и Кшищоф Урбански.
Дългогодишно съдействие го свързва с Яков Крайзберг, Курт Мазур, Лорин Маазел и сър Андре Превин.
За историческото честване на Деня на немското единение през 2018 година и в памет на своя умрял преподавател Мстислав Ростропович, Даниел Мюлер-Шот свири пред към 500 000 слушатели пред Бранденбургската врата в Берлин музика от Йохан Себастиан Бах.
Неговите записи се одобряват с възторг както от публиката, по този начин и от рецензията и са получили голям брой награди, в това число Gramophone Editor’s Choice, Strad Selection и „ CD на месеца “ на BBC Music Magazine, Тримесечната премия на немските звукозаписни критици, Diapason d’or, Международната премия за класическа музика (ICMA)

Даниел Мюлер-Шот свири на виолончело „ Ex Shapiro ” Matteo Goffriller, направено във Венеция през 1727 година
Даниел Мюлер-Шот ще си партнира с швейцарския маестро Мишел Табачник. Диригентът е протеже на Игор Маркевич, Херберт декор Караян и Пиер Булез, на който е помощник в продължение на четири години в Симфоничния оркестър на Би Би Си, Лондон.
Маестрото е бил основен диригент на Оркестър на фондация „ Гюлбенкян “ в Лисабон, Филхармонията на Лотарингия и Ансамбъл Inter Contemporain в Париж. Дирижира Берлинска филхармония, Концертгебау оркестър, Амстердам, Токио NHK, Оркестър де Пари. Чест посетител е на фестивалите в Люцерн, Залцбург и Екс ан Прованс.
В оперното поле Мишел Табачник дирижира в оперните театри на Париж, Женева, Цюрих, Копенхаген, Лисабон, Рим и Монреал. Изтъкнат възпитател, той води майсторски класове в Амстердам (NOS), Лисабон (Фондация Гюлбенкян), Парижката консерватория, Стокхолмската консерватория и други, той е заемал и длъжността професор по диригентство в двата факултета по музика Университет в Торонто (1984–1991) и Кралска датска музикална академия в Копенхаген (1993–2001)
През 2008 година Мишел Табачник става музикален шеф и основен диригент на Брюкселска филхармония.
Билети за концерта са налични на касата на зала „ България‘ и в .
Пълната стратегия на Софийската филхармония може да намерите на: 
Следете Facebook страницата на филхармонията: 
Twitter: 
Instagram:
Намерете ни и в Youtube: 

 
22 Ное 202218122 Ное 2022140322 Ное 202231622 Ное 2022144122 Ное 202246522 Ное 20221586КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022205519 Ное 202259018 Ное 2022187024 Sep 20222860
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР