На 1 декември 2017 г. Комисията за финансов надзор издаде

...
На 1 декември 2017 г. Комисията за финансов надзор издаде
Коментари Харесай

4 нови индексни борсово търгувани фонда на Експат получиха лиценз

На 1 декември 2017 година Комисията за финансов контрол издаде позволение на Експат Асет Мениджмънт да провежда и ръководи 4 нови индексни борсово търгувани фонда. Профилът на четирите фонда е пасивно да следват придвижването на главните показатели за акции на четири тържища от района на Централна и Източна Европа – Гърция, Румъния, Чехия и Полша.



Следват механически стъпки по вписване на фондовете в указател Булстат, в Централен Депозитар АД за приемане на ISIN и на БФБ – София за борсов код. След завършването на тези стъпки Експат Асет Мениджмънт ще разгласява цялостната информация за четирите фонда, в това число проспекти, правила и основна информация за вложителите. В момента, в който са изпълнени всички регистрационни условия, ще стартира и дейната търговия с дяловете, като ръководещото сдружение ще уведоми в допълнение инвеститорската общественост за готовността да се предлагата дялове за първична и вторична търговия.

В момента в развой на регистрация от КФН са още 6 борсово търгувани фонда на Експат:



Така, дружно с индексния фонд върху SOFIX – Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, който започва през 2016 година, борсово търгуваните фондове на Експат ще станат общо 11 и ще покриват пазари, които досега съвсем нямат аналогични артикули, лицензирани по UCITS директивата. Създаването на такива фондове и регистрирането им за търговия в София би дало сериозен подтик на финансовия пазар у нас
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР