На 09.09.2014 г. от кметството било възложено кризисно сметосъбиране и

...
На 09.09.2014 г. от кметството било възложено кризисно сметосъбиране и
Коментари Харесай

Арест За Двама Пернишки Кметове!

На 09.09.2014 година от кметството било предоставено спешно сметосъбиране и сметоизвозване на комерсиално сдружение, на което са изплатени 1 258 260 лева Същевременно общината изплащала заплащане за същата активност по сметосъбиране и сметоизвозване на друго сдружение, с което е имала настоящ главен контракт - 495 168 лв..

Според държавното обвиняване двама някогашни кметове са сключили неизгодната договорка за извозването на боклука, като е провокирано бедствено състояние и рецесия в общината. Тази заран проверяващите екипи на ГДБОП и прокуратурата са почнали да вършат обиски, заяви БНР.

Ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев разяснява, че
досъдебното произвеждане е формирано през декември. Според проверяващите за договорката е било платено пет, шест пъти повече, като тези пари по този начин и не са влезнали в касата на общината. По думите му договорката е скандална, тъй като не е свършена никаква работа, а хората не са получили услугата, за която заплащат с налозите си.

" И посредством тези компании, жестоко казано, през годините целеустремено непрекъснато, методично е източвана Община Перник ", добави Гешев.

Двамата някогашни кметове са арестувани за 24 часа, като до края на деня се чака да им бъдат повдигнати обвинявания.

По информация на " Вяра нюз " единият от тях е инж. Иван Иванов, който зае краткотрайно поста, откакто тогавашният градоначалник Росица Янакиева стана народен представител. Задържана е Илинка Никифорова, която заместваше Янакиева до избора й за депутат.

Скандалът се развихри напролет на 2014 година сред общината и сметопочистващата компания „ Лиел Констракшън “. Кметството я упрекна, че не чисти, тя пък упрекна общината, че й дължи към 1 милион лв.. Градът потъна в отпадъци, а от общината наеха компании да ги извозят на сметището. Бе подписан тъй наречените спешен контракт със столична компания за сумата, която в този момент Спецпрокуратурата проверява, като редом са издължавани и суми на „ Лиел Констракшън “. Твърди се, че притежателят й е бил непосредствен до дупнишките предприемачи Братя Галеви, които избягаха от правораздаването.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР