На 01 октомври за 40-ти път отбелязахме Световния ден на

...
На 01 октомври за 40-ти път отбелязахме Световния ден на
Коментари Харесай

Отбелязахме Световния ден на кафето

На 01 октомври за 40-ти път отбелязахме Световния ден на кафето. Първото честване на този празник е през 1983 година в Япония. Освен обичайна консумация на кафе, през 21 век има от ден на ден нови способи да се насладим на известната напитка. Младите хора, за разлика от своите родители, баби и дядовци, чакат нещо изцяло друго от просто чаша кафе. Събрахме някои забавни обстоятелства, с които да отбележим празника на обичаната напитка: Не е известно кой тъкмо е изпил първото кафе в света - Легендата гласи, че един пастир забелязал, че козите му ставали доста енергични, откакто яли плодовете на избран тип шубрак. Той събрал от тези плодове, поставил ги в кипяща вода и напитката се трансформирала в първата чаша кафе.

Технически, процедурата е същата и до ден сегашен, въпреки и с новите вариации и промени. Културата на кафето произлиза от Близкия Изток - Културата на кафето произлиза от Близкия изток с голям брой кафенета в Турция, Персия, Сирия и Арабия през 15-ти век. Кафето навлиза в Европа през 16-ти век, само че по това време доста европейци отхвърлят напитката, потвърждавайки, че християните не можели да пият напитките на другите религии. Въпреки това папа Климент VIII един път опитал чаша кафе и незабавно го харесал. Така напитката се появила в цяла Европа и Америка. Кафето е втората стока по експорт след петрола- Днес кафето се отглежда допълнително 70 тропически страни и е втората стока по експорт след петрола.

Интересно е, че не огромните страни производители на кафе употребяват най-вече кафе, а ние, европейците, пием една трета от кафето в международен мащаб. Консумацията на кафе не се въздейства от инфлацията и икономическата несигурност-Въпреки инфлацията и икономическата неустановеност, множеството консуматори не се отхвърлят от кафето. Количеството на консумация не понижава, а се трансформира. По-младите хора постоянно пият кафето си на открито - По-възрастните хора избират да пият обичаната си напитка у дома, до момента в който по-младите постоянно пият кафето си на открито, в компания или в придвижване, избирайки подготвени за консумация питиета с кафе. Много младежи нямат кафемашина в личните си домове. Готовите артикули стават все по-разпространени-Осъзнатите консуматори търсят да закупят артикули от рециклируеми опаковки, по тази причина доста от тях избират да купуват кенове, защото този тип опаковка е напълно и безпределно рециклируем. Ценителите на кафето търсят многообразие и специфични вкусове- Готовите за приложимост артикули оферират огромно многообразие с високо и обезпечено качество. На пазара към този момент има усети като солен карамел, лешник, шоколад и даже лате питиета с усет на ром и орех. И по този начин, по какъв начин можете да извършите 1 ден  паметен?

Започнете деня си с обичана чаша кафе. Изпийте го тъкмо както го обичате, съгласно персоналните Ви усет и желания. Организирайте събиране с другари или фамилията си, където може да споделите своите обичани марки и усети или да опитате нови такива. Съчетайте сладостта с леката мъка на кафето, открийте кое сладко прелъщение отива най-вече на обичаното Ви кафе. Покажете на другите какъв брой доста обичате кафето. На този ден направете фотография с кафе и я качете в обществените мрежи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР