Н ационална агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с

...
Н ационална агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с
Коментари Харесай

НАП въвежда двойна защита при плащанията през виртуален ПОС

Н ационална организация за приходите покачва сигурността при заплащанията с банкови карти в интернет, като вкарва двуфакторната идентификация при потвърждаване на заплащането.

Виртуалният ПОС на Национална агенция за приходите е една от най-често употребяваните електронни услуги на приходната организация. От основаването ѝ през нея са осъществени повече от 1,2 милиона преводи за над половин милиард лв.. От началото на тази година през виртуалния ПОС са платени повече от 50 млн. лева, оповестяват от Национална агенция за приходите, представени от.

Подобряването на сигурността на заплащанията онлайн е в осъществяване на настоящата Директива за платежните услуги - PSD 2 за всички жители от Европейския съюз, считано от 30.03.2021 година, като Национална агенция за приходите ще предприеме нужните дейности за прекосяване към протокол EMV 3DS на своя виртуален ПОС терминал. Това ще докара до смяна на страницата за въвеждане на картови данни при заплащане на суми към Национална агенция за приходите.

Различен ще бъде и методът на потвърждаване на преводи при лица, плащащи с карти, които поддържат Mastercard IdentityCheck и Verified by Visa. Въведената двуфакторна идентификация включва, с изключение на познатата динамична ключова дума, още една статична - 3D ключова дума, която служи за удостоверение на онлайн заплащанията. Тя ще се дава от обслужващата банка, която е издала картата, прецизират още от Национална агенция за приходите.

Потребителите ще видят новия интeрфейс на заплащанията през виртуален ПОС терминал след 9.00 ч. на 30 март. На тази дата сред 8.30 ч. и 9 часа са вероятни усложнения при достъпа до електронните услуги на Национална агенция за приходите. Повече информация за двуфакторната идентификация, може да се получи от обслужващата банка, издател на картата.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи--> --> Не пропускай Блондинка на летището: - Мога ли единствено с персонална карта да хвърча до Рим? - За страдание не – ще Ви би трябвало и аероплан... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМинистерството на опазването на здравето на Индия разгласи откриването на нов щамПолицията простреля 7-годишно момиченце, до момента в който тичало към татко сиТова ще се случи в околните дни, като процесът ще продължи 31 дниПремиерът на Обединеното кралство „ доста упорито ” е отдръпнал мненията си незабавно, откакто ги е направилПовдигнато е обвиняване " Невъзможно и немислимо ", сподели принцът след траялото седем часа заседаниеЕто какво още сподели Емил ДимитровТой е инфектиран с ковид и е под карантинаДнес Българската православна черква уважава паметта дневно паметта на Св. преподобни Захария и Св. Артемон СелевкийскиТой бе една от най-ярките звезди на екрана през 70-те годиниПроизшествието е с присъединяване на пет леки автомобилаВижте описа на мъжа, който помагал да пътницитеМъж е бил открит в автомобила си " Третата вълна от новия ковид към този момент пристигна ", съобщи Ханс КлюгеТой носел ябълки и мед измежду нощ на своите съседиКорабът " Евър Гивън " се е заклещилОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР