Мюзикълът за менталното здраве Хедърс“, който студенти от Американския университет

...
Мюзикълът за менталното здраве Хедърс“, който студенти от Американския университет
Коментари Харесай

Студенти правят мюзикъл за психичното здраве

Мюзикълът за менталното здраве „ Хедърс “, който студенти от Американския университет вършат, е изцяло безплатен план. Студентът Борис-Михаил Хаджималаков, който е и продуцент изясни в предаването „ Кой приказва “ по Дарик, че въпреки тематиката за психологичното здраве измежду младите да е по-коментирана спрямо другите потомство, и измежду тях разискването ѝ среща бариери. „ Колкото и да е необичайно, въпреки всичко не е приятна тематика даже и за нашето потомство и се заобикаля по някаква причина. Целта ни е с мюзикъла да покажем, че няма нищо срамно да се приказва за това и, че би трябвало да се търси помощ. На всеки може да се случи да не се усеща добре душевен “, изясни Борис-Михаил Хаджималаков.

Broadway Performance Club към Американския университет показа тази седмица мюзикъла, като присъединяване в него ще вземе финалистката от „ Гласът на България “ Димитрина Германова. Предстоят представления в Благоевград, София, Стара Загора, Бургас и Варна.
Broadway Performance Club цели да донесе магията на броудуейските мюзикъли.
Пред „ Кой приказва “ Борис-Михаил Хаджималаков описа, че тази година се чака над 4000 души да гледат представлението, което се финансира единствено от спонсори. Самият той отговарял за набирането на средства, като е провел диалози с към 3000 компании за спонсориране.

„ Предизвикателствата пред студентския план са големи, защото става дума за културен план. Трудно е да намериш измежду студентите функциите, които ни трябват за изпълняването на мюзикъла. Някои имат опит, само че други нямат. Ние би трябвало да ги вдигнем на едно равно равнище, което е извънредно комплицирано, с което се занимават режисьорите, вокалните педагози. За мен пристрастеността е цялата организация, логистичните провокации, търсенето на финансиране. Изкарва ме от зоната на комфорт, само че аз това обичам “, сподели продуцентът. Той акцентира, че никой от студентите не взима заплата, а вземат участие поради обичта си към изкуството и публиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР