Мюсюлманският месец на пости рамазан започна от понеделник в родното

...
Мюсюлманският месец на пости рамазан започна от понеделник в родното
Коментари Харесай

Започва свещеният мюсюлмански месец

Мюсюлманският месец на пости рамазан стартира от понеделник в родното място на исляма Саудитска Арабия, заяви държавната телевизия "Ал Арабия ".

Неделя беше последният ден от месеца шабан, добави малкия екран, като цитира религиозните управляващи в монархията. Началото и края на ислямските месеци се дефинират от настъпването на новолуние.

Кувейтската организация КУНА също заяви, че в Кувейт ще е първият ден от рамазана, по време на който мюсюлманите не ядат, не пият вода и други течности и не пушат от зори до залез.

Мюсюлманите означават светия месец и със специфични нощни молебствия и четене на корана. Постът е един от петте стълба, дружно с вярата в един господ, петте молебствия дневно, даването на лепта и поклонението в светите места в Саудитска Арабия.

Постите имат за цел да приближат вярващите към Бога посредством самодисциплина и примирение. Предизвикателството на постенето за мнозина е и опция за духовно и физическо филтриране и отвод от неприятни привички. Изключение от постенето се позволява за деца, остарели хора, заболели, пътуващи и дами, които са бременни или кърмят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР