Мюсюлманите в Кения и останалия свят се подготвят за празниците,

...
Мюсюлманите в Кения и останалия свят се подготвят за празниците,
Коментари Харесай

Как мюсюлманите в Кения се подготвят за края на Рамазан

Мюсюлманите в Кения и останалия свят се приготвят за празниците, които се организират в чест на края на свещения месец Рамазан. Някои в източноафриканската нация обаче споделят, че ще честват умерено заради високите разноски за живот. 

В Найроби, Кения, Зухура Ибрахим рисува по ръцете с къна - пристрастеност, която трансформира в бизнес преди към три години, споделя Voice of America (VOA).

„ Управлението на времето е нещо доста значимо. Не можете просто да се разсъните и да започнете да рисувате по ръцете на хората. Трябва да отделите време, да овладеете изкуството. Трябва да се упражнявате доста “, споделя тя.

Празникът в чест на края на Рамазан е измежду най-натоварени ѝ интервали. Тази година, споделя тя, няма толкоз доста работа, спрямо предходни години. 

Ибрахим обаче е оптимист, че портфолиото, което е основала през годините, ще притегли клиенти макар растящите цени.

Клиентка на Ибрахим, Мария Мутони, е била принудена да понижи бюджета си тази година, с цел да се приспособи към тази традиция, която следва от детството си.

„ Има някои неща, които просто трябваше да оставя, с цел да направя къна на ръцете си. Ще дам останалите си пари, с цел да дойда и да си направя къна ", споделя тя.

Много хора също се отхвърлят от някои действия, с цел да си създадат къна. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР