Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам, по-известен като Коч Байрам. По традиция празникът

...
Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам, по-известен като Коч Байрам.
По традиция празникът
Коментари Харесай

Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам, президентът Румен Радев отправи поздрав

Мюсюлманите означават Курбан Байрам, по-известен като Коч Байрам.

По традиция празникът стартира със утринна молитва във всички джамии. Характерно за днешния ден е, че се коли животно - овен или теле, като част от месото се раздава на по-бедните. По-младите гостуват на по-възрастните родственици и близки, целуват им ръка и им желаят амнистия.

Трапезата би трябвало да е богата с ястия и сладкиши, подготвят се яхния или печено от месото на курбана, баница, саралия и други сладкиши. Празникът продължава 4 дни.

Президентът Румен Радев поздравява българската мюсюлманска общественост във връзка настъпването на празника Курбан Байрам. Държавният глава насочва благопожелания за здраве, мир и съгласие и показва увереност, че дните на огромния празник още веднъж ще са съображение за демонстрация на добрина, съчувствие и взаимност с всички нуждаещи се от поддръжка.

Президентът отбелязва и че Курбан Байрам е мотив за следване на обичайните за българския народ религиозна приемливост, съгласие и почитание. Празникът е и източник на споделена наслада от неговото отбелязване с близки, другари и съседи, показва още президентът в своето приветствие към мюсюлманската общественост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР