Myon Burrell, който беше изпратен в затвора до живот като тийнейджър, но освободен през 2020 г., е арестуван

...
МИНЕАПОЛИС (AP) — Myon Burrell, който беше изпратен в затвора
Коментари Харесай

МИНЕАПОЛИС (AP) — Myon Burrell, който беше изпратен в затвора до живот като тийнейджър, но беше освободен след 18 години зад решетките, беше арестуван в предградие на Минеаполис във вторник, след като полицията каза, че е открила пистолет и наркотици в джипа му.

Бърел, сега на 37 години, беше освободен през 2020 г., след като комисията по помилванията в Минесота смекчи присъдата му в нашумяло дело за убийство. Съдебното преследване на чернокожия мъж и суровото наказание повдигнаха въпроси относно почтеността на наказателноправната система, която го затвори за смъртта на младо момиче, убито от заблуден куршум.

Докладите на Асошиейтед прес и APM през 2020 г. разкриха нови доказателства и сериозни пропуски в полицейското разследване, което в крайна сметка доведе до създаването на независим национален правен панел, който да преразгледа случая. джип излиза от платното си и го следва. Всъдеходът продължи да кара неравномерно, над ограничението на скоростта, и премина през разделителната лента, така че полицаят спря, каза полицията.

Шофьорът е идентифициран от книжката си като Бърел. В съобщението се казва, че има „индикация за активна употреба на наркотици в превозното средство“ и че в обсега на водача е намерен зареден пистолет. Неопакована марихуана и други предполагаеми наркотици също са открити в SUV, се казва в съобщението.

Burrell е задържан в затвора на окръг Hennepin по подозрение за притежание на пистолет от забранено лице, но не е бил официално обвинен. Полицията каза, че може да бъдат добавени допълнителни обвинения за шофиране в нетрезво състояние и притежание на наркотици.

Обаждания и имейли до един адвокат, който помогна за освобождаването на Бърел през 2020 г., не бяха върнати веднага, докато друг каза, че вече не го представлява. Бъръл остана в ареста във вторник вечерта. На хората, държани в затвора, не е позволено да приемат външни обаждания.

Бърел, който по това време е на 16 години, винаги е твърдял, че е невинен в убийството през 2002 г. на 11-годишната Тайеша Едуардс, която беше простреляна в сърцето, докато пише домашни на масата си в трапезарията с малката си сестра. Смъртта на Едуардс разгневи афро-американската общност.

Главен прокурор на окръга по това време беше Ейми Клобучар, която сега е старши сенатор на САЩ от Минесота. Тя бе използвала присъдата на Бърел през годините като пример за нейната твърда политика срещу престъпленията, включително по време на неуспешната й президентска кампания.

Независим национален съдебен състав, сформиран по нейно настояване да преразгледа делото за убийството, заключи, че имаше „непровеждане на разследване, което илюстрира тунелно виждане“ и това доказателство, което би могло да помогне за оневиняването на Бърел, беше или игнорирано, или сведено до минимум.

Той каза на комисията по помилванията, че е приел исляма в затвора и е станал религиозен лидер, докато беше зад решетките.

Докато присъдата на Бърел беше сменена, молбата му за помилване беше отхвърлена, така че присъдата му за престъпление остана в досието му.

Новите въпроси относно случая на Бърел се появиха точно преди Минеаполис беше изхвърлен в светлините на прожекторите на страната от убийството на Джордж Флойд от полицейски служител в Минеаполис в случай, който наложи национално разчитане на раса и полиция.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР