Мястото, на което се намира изчезналата в Истанбул с децата

...
Мястото, на което се намира изчезналата в Истанбул с децата
Коментари Харесай

Защо всички посолства пазят в тайна къде са Елена и децата ѝ?

Мястото, на което се намира изчезналата в Истанбул с децата си Елена Станева, остава загадка. Нито едно от посолствата не пожела да отговори какво е наложило дамата, чиито следи се губят от 27 август, да бъде скрита.

“24 часа - 168 истории ” изпрати питане, в това число до беларуското консулство в Турция, с цел да откри дали те са приютили Елена, като тяхна гражданка, и качена ли е на аероплан към родината си.

“Нямаме никакви детайлности за това семейство ”, дадоха отговор сбито оттова.

От българското дипломатическо посланичество в Минск обясниха, че са осведомени със случая от “публикации в печата ”.

На въпрос дали в действителност Елена, щерка й Сияна и синът й Кристиян са на територията на друга страна, отвън Турция, и по какъв начин майката е минала границите без декларация за единодушие от бащата, от Външно министерство върнаха, че запитването не е в компетенциите им.

Именно по тази причина е интересен маршрутът на дамата, след като напуща хотела, в който фамилията е отседнало.

Най-логично е в деня на изгубването си първо да е потърсила връзка с посолството на Беларус. Причината - то ще уведоми съответните служби в родината й, с цел да може по най-бързия метод да бъде проведено прибирането. Справка на медията ни сподели, че пътят с кола от хотела, където са нощували Станеви, до постройката на посолството би лишил единствено 13 минути ако няма трафик. Ако има, ще са нужни 20 - 25 минути.

С градски превоз би пътувала сред 30 и 50 минути според от прекачванията. Най-малка е вероятността да е тръгнала пешком с две дребни деца, защото ще им се наложи да вървят над 2 часа.

Не може да се изключи и вид да е посетила полицейско ръководство, преди да бъде откарана до беларуското посолство. Най-близкият офис на полицията е бил единствено на 15 минути с кола и над 35 минути с градския превоз.

Разбира се, това са единствено догатки, защото маршрутът й, откакто напуща хотела, е незнаен. Едно обаче е несъмнено - управляващите са засекли придвижването й, тъй като огромна част от улиците в Истанбул се следят посредством съвременни камери за лицево различаване. Особено в по-централните квартали, където Станеви са нощували.

Районът също не е бил изцяло чужд за Елена, защото и различен пък семейството е отсядало там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР